Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom 13-02

BERGEN OP ZOOM, 13 februari 2008

Gewapende overval op supermarkt

OUD GASTEL: Bij het verlaten van het pand zijn drie medewerkers van een supermarkt aan de Dorpsstraat dinsdagavond overvallen. Omstreeks 20.40 uur kwam er een melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. Drie medewerkers wilden net vertrekken, toen ze bij het verlaten van het pand werd overvallen door twee gemaskerde mannen. De twee hadden beide een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich, dwongen de medewerkers het pand weer in en eisten geld. Ze zijn vervolgens via de achterzijde gevlucht met medeneming van een nog onbekend geldbedrag.

De politie heeft van de slachtoffers een verklaring afgenomen en hen is slachtofferhulp aangeboden. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek verricht en de politie zal een buurtonderzoek doen. Van de gedupeerde wordt aangifte opgenomen.

Auto weggenomen bij woninginbraak

MOERDIJK: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Om 05.00 uur ontdekte de bewoner van het pand dat er o.a. sierraden en een auto waren weggenomen. De daders kwamen binnen door via een geopend bovenlicht een ander raam te openen. Binnen trof men de sleutels van de rode Opel Omega Caravan met kenteken DX-VR-01. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd, stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Fietsen weg bij inbraak

HOEVEN: Op woensdag is er tussen middernacht en 07.40 uur een inbraak gepleegd op een opslagplaats aan de Sint Janstraat. De daders hebben door middel van het boren van gaten zich de toegang tot het pand verschaft en namen ongeveer 20 nieuwe fietsen weggenomen. De daders zijn via de achterzijde van het pand aan de zijde van de Hofstraat weggekomen.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Tweetal aangehouden na controle auto

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op woensdag omstreeks 01.45 uur op de Kastanjelaan een auto rijden met een bestuurder, waarvan bekend is dat hij niet in bezit is van een rijbewijs. De 25-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom is staande gehouden en aangehouden. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De bestuurder en de 15-jarige inzittende van de auto uit Wouw zijn aangehouden. Het gereedschap is in beslag genomen. De bestuurder had nog een boete open staan van 140,- open staan. Na betaling is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na vondst imitatie-wapens

HALSTEREN: De politie trof op dinsdagochtend, bij een uitzetting van een 24-jarige man uit zijn huis, een alarmpistool en een imitatie-handgranaat aan. Deze zijn in beslag genomen en de 24-jarige man is aangehouden. De verdachte verklaarde de goederen te hebben gekregen en er niets mee te doen. Hij deed afstand van de goederen en is hierna in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen verkeersruzie

BERGEN OP ZOOM: De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie. Op maandagavind 11 februari omstreeks 20.30 uur fietste een 20-jarige man over de Halsterseweg. Op de kruising met de Dahliastraat zag hij een auto aankomen, maar had voorrang en fietste op een rustig tempo door. De auto remde op het laatste moment en de fietser raakte wat geirriteerd. De bestuurder en de fietser kregen een woordenwisseling. De bijrijder van de auto sloeg de fietser vervolgens in het gezicht. Hij hield hieraan een zwelling en verkleuring in het gezicht over. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze mishandeling zich te melden via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg