Gemeente 's-Hertogenbosch

13-02-2008
Brandweer rijdt op aardgas

Sinds begin van het jaar rijden toezichthouders van de brandweer met drie personenauto's op aardgas. Het tanken van aardgas gebeurt op het terrein van de brandweer aan de Vogelstraat met een klein vulstation. In tegenstelling tot het tanken bij een gewone pomp gaat het tanken met een dergelijk vulstation minder snel.

Aardgas voor een schonere lucht
Voor een betere luchtkwaliteit en een stabieler klimaat wil de gemeente 's-Hertogenbosch haar eigen voertuigen op schone en duurzame brandstoffen laten rijden. Rijden op aardgas biedt op dit moment het beste perspectief.

Het rijden op aardgas bevalt goed. `Wij gaan ook in de toekomst inzetten op aardgas bij de aankoop van nieuwe voertuigen', aldus René van Santvoort, hoofd van het bureau pro-actie van de brandweer. Het is niet uit te sluiten dat we op termijn ook een proef met aardgas uitvoeren met de zwaardere voertuigen van de brandweer.

Gemeente rijdt op aardgas
Eind van het jaar zullen er naar verwachting 16 voertuigen van de gemeente door aardgasauto's zijn vervangen. De komst van een openbaar aardgasvulpunt laat nog even op zich wachten. De gemeente schaft daarom binnenkort nog enkele kleine vulstations aan voor eigen gebruik. De ervaringen bij brandweer komen hierbij goed van pas.

Kijk voor meer informatie over het rijden op aardgas op deze website onder Stad en Wijken, Milieu, Lucht.