Gemeente Ferwerderadiel

Leden bestuurscommissie openbaar onderwijs Ferwerderadiel nemen afscheid

13-02-2008 16:13

Maandagmiddag 11 februari jl. ontving wethouder Roel Ruben de leden van de bestuurscommissie openbaar onderwijs Ferwerderadiel op het gemeentehuis te Ferwert om afscheid te nemen. Het betreft de heer T. Hijlkema, voorzitter, (Hallum) de heer H.S. Schukking, Hegebeintum en de dames A.L. Hoogland-van der Meer Hallum, J. Tromp, secretaris, (Ferwert) en S. Koning (Hallum).

Van wethouder Ruben ontvingen zij als dank een cadeauzakje met daarin verschillende zaken, waaronder een cadeaubon.

Per 1 januari 2008 heeft de samenwerking met de Middelsee Gemeenten (Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel, het Bildt, Menaldumadeel) geleid tot een volledige verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in de Middelsee Gemeenten. Het bevoegd gezag wordt sindsdien uitgeoefend door de Stichting Openbaar Onderwijs Noordwest Friesland, met als gevolg dat de bestuurscommissie kon worden opgeheven.

De bestuurscommissie werd in 1995 opgericht. De commissie had als doel behartiging van het onderwijs op de openbare basisscholen in Ferwerderadiel (Hallum en Ferwert). Zij vervulden o.a. de bestuurs- en beheerstaken die samenhangen met de verzorging van het onderwijs. De commissie oefende alle bevoegdheden uit die bij of krachtens wet aan het bevoegd gezag zijn toegekend.

Foto: Bram Buruma