Gemeente Zeist

08-02-2008: Start bouw sportcomplex Den Dolder
Laatst gewijzigd: 07 maart 2008

Datum 8 februari 2008

Start bouw van sportcomplex Den Dolder

Op woensdag 13 februari a.s. om 15.15 uur zal door wethouder Cees Berkhout en het bestuur van s.v. DOSC de "eerste schep"in de grond worden gezet. Na vele jaren van voorbereiding waarbij de plannen een aantal malen is gewijzigd start nu de bouw van het sportcomplex aan de Schroeder van de Kolklaan in Den Dolder.

Op dit sportcomplex wordt buiten- en binnensport gecombineerd. Er komt een voetbalcomplex bestaande uit twee kunstgrasvelden en een traditioneel grasspeelveld t.b.v. van de voetbalafdeling van s.v. DOSC. Aan de kant van de Schroeder van der Kolklaan komen de opstallen behorende bij het voetbalcomplex (kleedkamers en kantine) en daarnaast een Jeu de bouleshal en een sporthal.

Na de ingebruikname van het geheel komt het voetbalcomplex aan de Van der Hoevenlaan beschikbaar als woningbouwlocatie. Naar verwachting zullen daar 135 eengezinswoningen worden gebouwd. Met het gereedkomen van deze nieuwe sporthal zal ook het dorpshuis De Delta haar deuren gaan sluiten. Dit gebouw en het omliggende terrein zijn verkocht aan een projectontwikkelaar. Op dit terrein zal voornamelijk woningbouw worden gerealiseerd.

Eén van de kunstgrasvoetbal velden kan tevens worden gebruikt door de leerlingen van de naastgelegen Brede School, de buitenschoolseopvang en op tijden dat DOSC dit veld niet in gebruik heeft door de inwoners van Den Dolder als trapveld.

De sporthal zal behalve door de zaalsporters van DOSC overdag worden gebruikt door de leerlingen van de Brede School t.b.v. de gymnastieklessen. Zij hoeven dan niet meer naar het aan de andere kant van het spoor gelegen gymnastieklokaal aan de Andreas Foxlaan. Dit gebouw wordt dan ook afgebroken.