Gemeente Helden

Starterswoningen verloot

Woensdag 13 februari 2008 vond in het gemeentehuis de loting plaats voor zon 33 starterswoningen. Deze zijn verdeeld over Grashoek, Elzenhof (3 woningen); Beringe, Waalsestraat (24 woningen) en Egchel, Wethouder Tielenstraat (6 woningen).

Wethouder Peter Fleuren en een notaris voltrokken de loting temidden van ongeveer 50 kandidaten die voldeden aan alle deelnemingsvoorwaarden. De spanning in de raadzaal was duidelijk op de gezichten af te lezen en was ook goed voelbaar. Op het moment dat er een naam uit de hoge hoed volgde er een ontlading. Daartegenover ontstond ook teleurstelling bij degenen die nu nog niet ingeloot werden.

In 2004 werden op basis van het zogenaamde 1000 woningen plan van de provincie de eerste serie van ongeveer 100 starterswoningen gebouwd. Toen heeft de gemeente zich van A tot Z bemoeid met het bouwproces.

Nu echter geeft de gemeente alleen de kavels uit; de starters mogen zelf een aannemer uitzoeken en zelf afspraken maken. Dit past ook binnen de wens van de raad om de bouwers van de woningen meer vrijheid te geven om hun daarmee de kans geven om zoveel mogelijk prijsvoordeel te halen, bijvoorbeeld door afspraken te maken over zelfwerkzaamheden of gezamenlijke inkoop van materialen.

De grond en de daarop te bouwen woningen mogen echter niet meer dan 170.000,- vrij op naam kosten exclusief 8% bijkomende kosten.

19-2-2008 11:46