Ingezonden persbericht


GSMA BEKROONT DRAADLOZE NOTEBOOK MET INBOUWMODULE VAN OPTION

BARCELONA, Spanje ­ 13 februari 2008 - Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, feliciteert Elitegroup Computer Systems (ECS) met haar succes in de door de GSM Association georganiseerde competitie voor notebooks met een draadloze breedbandverbinding.

De G101L notebook van ECS werd verkozen tot `Best Pre-Commercial Mobile Broadband Notebook' in de door de GSMA georganiseerde Mobile Broadband Notebook competitie. De jury bestempelde dit toestel als een totaalpakket met veel mogelijkheden, in een compact en licht ontwerp, en dit tegen een betaalbare prijs, waarmee dit toestel sterk inspeelt op de behoeften van de consument. Het is in deze notebook dat de GTM380 draadloze module van Option zit ingebouwd.

De GTM380, de ingebouwde draadloze module, is een PCI Express MiniCard-module die door Option werd ontwikkeld om compatibel te zijn met de infrastructuur van mobiele operatoren die over de capaciteit beschikt om HSPA-datasnelheden tot 7,2 Mbps in de downlink en HSUPA-datasnelheden tot 2 Mbps in de uplink te ondersteunen. Deze performante module is de voorkeuroplossing voor ingebouwde HSUPA, HSDPA, 3G en EDGE-connectiviteittechnologie in laptops en PDA's.

De Type 3 Advanced Receiver Technology (ART) van deze draadloze module combineert bovendien de voordelen van Receive Diversity en Receive Equalization om zo het beste te halen uit de 7,2 HSDPA-capaciteit van de module, terwijl de backward compatibiliteit optimaal functioneert wanneer de apparatuur verbonden is met een 3,6 of
1,8 Mbps HSDP, UMTS, EDGE of GPRS-netwerk.

De Mobile Broadband Notebook Competition werd opgezet nadat uit een marktonderzoek in opdracht van de GSMA en Microsoft was gebleken dat er een aanzienlijk potentieel voor `mobile computing' op de consumentenmarkt niet werd benut (wat ruwweg overeenkomt met een mogelijk verkoopcijfer van 50 miljard US$ of ongeveer 70 miljoen stuks). In eerste instantie werd deze competitie opgezet om de ontwikkeling van draadloze notebookcomputers voor de consumentenmarkt te stimuleren door OEM's en ODM's aan te sporen om producten met ingebouwde HSPA mobiele breedbandconnectiviteit op de markt te brengen tegen een prijs die lager ligt dan 1.000 US$. De sterk presterende ECS G101L notebook biedt mobiele connectiviteit tegen een consumentvriendelijke prijs die lager ligt dan 800 US$.



Ingezonden persbericht