Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Vergadering Gedeputeerde Staten 12 februari 2008


---

VERGADERING GEDEPUTEERDE STATEN 12 FEBRUARI 2008

Dit is een populaire samenvatting van een selectie van onderwerpen uit de vergadering van Gedeputeerde Staten (GS) van 12 februari 2008. De vastgestelde besluitenlijst van deze GS-vergadering wordt één week na de vergadering op www.zuid-holland.nl gepubliceerd. De reeds gepubliceerde besluitenlijsten en agenda's van de GS-vergadering vindt u ook op deze website onder Stateninformatie.

Instemming met verhuizing TNO naar Hoekse Waard
Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een convenant waarin de uitplaatsing van twee vestigingen van TNO Defensie en Veiligheid wordt geregeld. De twee TNO-vestigingen staan nu nog in Den Haag en Rijswijk maar verhuizen op termijn naar de Hogezandse Polder in Cromstrijen in de Hoekse Waard.

Zuid-Holland draagt ¤ 2,5 miljoen bij voor de ontsluiting van de niieuw te bouwen vestiging. In het convenant staat ook dat de provincie zich inspant om circa 200 hectare natuurontwikkeling mogelijk te maken en 300 extra woningen aan de gemeente Cromstrijen toe te wijzen.

De betrokken partijen zullen het convenant op korte termijn ondertekenen.

Binnen drie jaar volop aardgas voor auto's beschikbaar In 2010 zijn er in Zuid-Holland maar liefst 22 plekken waar automobilisten aardgas en ook andere schone brandstoffen kunnen tanken. Althans, als het aan de provincie Zuid-Holland ligt. Nu is er slechts één zo'n punt in Zuid-Holland. Daardoor blijft de vraag naar voertuigen op aardgas achter, wat weer de uitbreiding van het aantal vulpunten in de weg staat. En zo is de cirkel rond. Maar niet als het aan GS ligt.

Subsidies
Aan de Exploitatiemaatschappij A. Groenendijk BV is een subsidie verleend van maximaal ¤ 254.814,70 voor de bodemsanering in eigen beheer van het bedrijfsterrein.

Aan Zorgbelang Zuid-Holland te Gouda is een subsidie verleend van maximaal ¤ 8.925,- voor ondersteuning van de Provinciale Federatie van Ouderrverenigingen Zuid-Holland bij de revitalisering van de regionale netwerken van ouderverenigingen.

Dwangsommen
Bij overtredingen van wet- en regelgeving kan de provincie een 'last onder dwangsom' opleggen.

Aan AVR in Rotterdam is een last onder dwangsom opgelegd vanwege overtreding van het besluit 'verbranden afvalstoffen' ten aanzien van de emissie-eis voor koolstofmonoxide.