GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks op de bres voor werkgroep transseksualiteit

Rotterdam, 13 februari 2008

GroenLinks wil dat de Werkgroep Transseksualiteit van het Rotterdamse Humanitas blijft voortbestaan. De werkgroep wordt per 1 maart opgeheven omdat de financiële middelen te kort schieten. GroenLinks gaat hierover komende donderdag in de raadsvergadering vragen stellen aan het college.

De Werkgroep Transseksualiteit Rotterdam biedt de mogelijkheid om problemen en gevoelens rond transseksualiteit te bespreken met deskundige hulpverleners. Ook organiseert de werkgroep bijeenkomsten waar transseksuelen hun ervaringen kunnen delen. De werkgroep is financieel afhankelijk van het aantal indicaties dat door het Centrum Indicatiestelling Zorg via de AWBZ wordt toegewezen. Omdat de aanvragen in Rotterdam vanaf eind 2005 ineens niet meer werden gehonoreerd met het argument dat de zorg niet onder de AWBZ valt, kwam de werkgroep in de financiële problemen.

Volgens fractievoorzitter Anneke Verwijs van GroenLinks is Rotterdam de eerste die, ongeveer twee jaar geleden, is begonnen met het afwijzen van die indicaties. Ze vindt het betreurenswaardig dat een dergelijke werkgroep op deze manier aan zijn einde komt. "Zeker in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die als doel heeft dat mensen bij hun participatie in de samenleving de ondersteuning krijgen die ze in hun specifieke situatie nodig hebben. De Werkgroep Transseksualiteit heeft bijvoorbeeld praatgroepen, een heel goede manier waarop mensen met lotgenoten in contact komen en daar kracht uit putten." Verwijs wil aanstaande donderdag vooral van de wethouder weten hoe dit zo ver heeft kunnen komen en wat er nu nog aan gedaan kan worden. "1 maart is heel kort dag, maar we hopen dat er een doorstart kan komen, eventueel in samenwerking met andere organisaties. Er moet voor deze groep mensen een deur blijven waar ze aan kunnen kloppen. De expertise is al bij de huidige medewerkers aanwezig, ik heb er daarom goede hoop op dat we met een oplossing kunnen komen. "


--------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anneke Verwijs Raadslid GroenLinks Rotterdam 010 - 466 9314