Ingezonden persbericht


Persbericht

Parallels en Smart Online introduceren SaaS Development Kit

Via het Parallels Open Platform kunnen service providers en onafhankelijke softwareleveranciers software-as-a-service (SaaS) applicaties als pakket aanbieden

Renton, Washington, 13 februari 2008 Parallels en Smart Online introduceren de Parallels SaaS Development Kit, een reeks tools voor softwareontwikkeling waarmee ISVs (Independent Software Vendors) SaaS-applicaties snel kunnen bundelen voor de ruim 10.000 service providers wereldwijd die Parallels-oplossingen gebruiken.

Door nauw te blijven samenwerken in deze sector stimuleert Parallels een geïntegreerd platform waarmee onze klanten en partners eenvoudig en voordelig kunnen profiteren van SaaS , aldus Serguei Beloussov, CEO bij Parallels. Service Providers en ISVs kunnen deze ontwikkeltools inzetten om een breed aanbod van SaaS-applicaties te realiseren en zo hun omzet te vergroten.

De Parallels SaaS Development Kit is gebaseerd op de Application Packaging Standard (APS), met uitgebreide documentatie en ontwikkelhulpmiddelen, zoals virtualisatietemplates. De kit maakt het eenvoudig voor service providers om SaaS-applicaties te bieden via Parallels virtualisatie- en automatiseringsoplossingen. Hun klanten profiteren van een breder aanbod van voordelige applicaties die eenvoudig zijn te installeren en beheren.

Smart Online werkt samen met Parallels om te helpen bij de ontwikkeling van de Parallels SaaS Development Kit en voor het APS-certificeren van ons onebiz-platform voor productiviteitsverhogende applicaties gericht op kleine ondernemingen , aldus Dave Colburn, CEO bij Smart Online. Hierdoor worden SmartOnline s onebiz-applicaties nu aangeboden via een geïntegreerd, open platform dat door duizenden service providers kan worden ingezet tegen minimale kosten en moeite.

Onderzoeksfirma Gartner Inc. voorspelt dat de markt voor SaaS-applicaties in 2011 gegroeid zal zijn tot 19,3 miljard USD.(1) Volgens een recent onderzoek onder 400 service providers wereldwijd door Parallels, is meer dan 70 procent van de respondenten van plan dit jaar SaaS-applicaties te bieden.

Het Parallels Open Platform maakt SaaS mogelijk met Parallels virtualisatie- en automatiseringstechnologie door integratie met een brede reeks onafhankelijke applicaties en systemen. De APS-standaard, een belangrijk element van het platform, wordt gebruikt door ISVs en service providers voor de naadloze integratie van applicaties die worden aangeboden aan de ruim 10 miljoen bedrijven en individuen die Parallels-producten gebruiken.

Beschikbaarheid

Parallels heeft een geïntegreerde reeks documentatie en tools ontwikkeld, de SaaS Development Kit. Hiermee kunnen ISVs applicaties bundelen en aanbieden via het klantkanaal van Parallels, dat bestaat uit 10.000 service providers. Geregistreerde gebruikers van het Parallels Developer Network hebben toegang tot de SaaS Development Kit via http://swdn.swsoft.com/en/download/sdk/.

Over Parallels Optimized Computing

Parallels (voorheen SWsoft) is een wereldwijd leider op het gebied van virtualisatie- en automatiseringssoftware die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en service providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met 900 medewerkers in

Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht