Gemeente Delft

Elke wijk een gezondheidscentrum

Elke Delftse wijk krijgt een eigen gezondheidscentrum. Met een gezondheidscentrum wordt de eerstelijns gezondheidszorg - zoals huisarts, tandarts of jeugdgezondheidszorg - dichtbij de burger gebracht. De gemeente Delft vindt het haar taak om te zorgen dat deze centra worden gerealiseerd en dat een wijkgerichte zorg die dichtbij is, ook in de toekomst gegarandeerd is.

Alle centra moeten moderne, toekomstbestendige gebouwen zijn waar professionals kunnen samenwerken met andere disciplines in hun nabijheid.

Door deze samenwerking kan ook het dreigende tekort aan huisartsen en tandartsen worden tegengegaan. In de afgelopen jaren zijn een aantal gezondheidscentra verbouwd of zijn nieuwe gebouwd. Dit is de stand van zaken:

Inmiddels zijn gezondheidscentra in de volgende wijken gerealiseerd: Wippolder Gezondheidscentrum Wippolder Voorhof Gezondheidscentrum Voorhof
Voordijkshoorn Gezondheidscentrum Vermeertoren
Hof van Delft Gezondheidscentrum Pootstraat

De volgende gezondheidscentra staan in de planning: Vrijenban Aansluiting bij Bieslandhof
Tanthof Gezondheidscentrum Tanthof
Buitenhof Gezondheidscentrum Buitenhof

Gezondheidscentrum Buitenhof
In april dit jaar start het nieuwbouwproces voor Gezondheidscentrum Buitenhof. De huidige gebruikers verhuizen dan naar een tijdelijk onderkomen. Naar verwachting is het nieuwe gezondheidscentrum begin 2010 gereed en huisvest dan de volgende disciplines: Integrale Jeugdgezondheidszorg, huisartsen, fysiotherapie, podotherapie, algemeen maatschappelijk werk en Thuiszorg.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine Bekking, communicatieadviseur gemeente Delft, tel. 015 2602669