Sun Microsystems neemt virtualisatie-aanbieder innotek over

Geplande overname breidt Sun s xVM-portfolio uit met open source desktop virtualisatie

Amersfoort, 13 februari 2008 Sun Microsystems neemt het Duitse innotek, aanbieder van open source virtualisatiesoftware, over op basis van aandelenaankoop. Met de software, VirtualBox genaamd, wordt Sun s xVM-platform verder uitgebreid naar de desktop, waardoor ontwikkelaars efficiënter applicaties kunnen bouwen, testen en gebruiken op meerdere platforms. Hiermee versterkt Sun zijn positie in de virtualisatiemarkt.

innotek s open source product VirtualBox heeft zich, met meer dan vier miljoen downloads sinds januari 2007, gevestigd als een van de vooraanstaande ontwikkelplatforms voor desktop virtualisatie. Met VirtualBox is het mogelijk op desktops of laptops meerdere besturingssystemen, zoals Windows, Linux, Mac of Solaris, naast elkaar te gebruiken. Met slechts een muisklik kan worden gewisseld tussen de besturingssystemen. Softwareontwikkelaars kunnen hiermee eenvoudiger uitgebreide applicaties voor verschillende platforms bouwen en testen.

VirtualBox is voor Sun de perfecte aanvulling op ons recentelijk aangekondigde Sun xVM Server-product , zegt Rich Green, executive vice president van Sun Software. Daar waar Sun xVM Server is ontworpen dynamische IT te brengen in het hart van het datacenter, is VirtualBox ideaal voor elke laptop- of desktop-omgeving. Het sluit tevens perfect aan op Sun s andere producten gericht op de ontwikkelaars, zoals GlassFish, OpenSolaris, OpenJDK en binnenkort MySQL, evenals veel andere open source projecten. Hierdoor kunnen ontwikkelaars snel de nieuwste generatie applicaties ontwikkelen, testen en in gebruik nemen.

De overname van innotek zal naar verwachting worden afgerond voor het eind van dit kwartaal. Het volledige Engelse persbericht is hier te lezen.

Persbijeenkomst over Virtualisatie

Tijdens een update-sessie voor pers en analisten over Virtualisatie op 22 februari, 12.00 uur in Amsterdam wordt meer uitleg gegeven over deze overname en het product VirtualBox. Daarnaast praten Vijay Sarathy, Senior Director of Product Marketing xVM van Sun Corp. en Bart Muijzer, Solution Architect & OS Ambassador van Sun Nederland pers bij over Sun s virtualisatiestrategie in het algemeen en zijn aandeel in de virtualisatiemarkt. Er wordt ingegaan op de mogelijkheden die Sun ziet in de opkomende virtualisatiemarkt, hoe Sun s xVM zich verhoudt tot VMware en welk pad is uitgestippeld voor xVM van Sun.

Het programma voor de bijeenkomt ziet er als volgt uit:

12.00 uur ontvangst met lunch

12.30 uur inleiding en presentatie

13.15 uur Q&A

14.00 uur einde

Aanmelden hiervoor kan via Willemijn Vader van Whizpr, sunteam(at)whizpr.nl of 0317 - 410 483.

Over Sun Microsystems

Sun ontwikkelt technologieën die bedrijven wereldwijd vooruit helpen. Onder de eenduidige visie The Network is the Computer stimuleert Sun participatie in netwerken door het delen van innovaties, het ontwikkelen van communities en zijn leiderschap in open source. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.



Ingezonden persbericht