Centennium boekt recordomzet in 2007 en zet groei door


DEN HAAG, 20080213 -- De succesvolle ontwikkeling van Centennium BI expertisehuis heeft zich ook het afgelopen jaar in de volle breedte voortgezet. De Haagse dienstverlener realiseerde over 2007 een omzetgroei van meer dan 35% en zag bovendien het bedrijfsresultaat explosief toenemen. Naast de uitstekende financiële resultaten boekte Centennium ook een bovengemiddelde progressie in de verdere ontwikkeling van de business intelligence (BI) expertise, resulterend in een groot aantal nieuwe opdrachtgevers en een forse toename van de advies- en projectactiviteiten.

Ondanks de groeiende schaarste aan ervaren BI-specialisten wist Centennium haar autonome groei voort te zetten. Eind 2007 telde de organisatie 45 medewerkers, een groei van ruim 10% ten opzichte van 2006. Centennium boekte in 2007 een jaaromzet van 4,3 miljoen euro: een omzetgroei van ruim 35% ten opzichte van 2006. Met een meer dan gezonde winstmarge (ruim 16%, voor belastingen) overtreft het bedrijfsresultaat alle verwachtingen. Mede omdat 2007 een fors aantal investeringen kende in met name opleidingen en certificeringen alsmede de processen rond het expertisemanagement en de delivery.

Ook vakinhoudelijk kende Centennium in 2007 flinke progressie. Bovenal wist de organisatie in groeiende mate te profiteren van de kracht van het collectief, ofwel het BI expertisehuis concept. "Doordat wij in staat zijn geweest onze BI expertise nog effectiever in te zetten, is onze dienstverlening zichtbaar completer geworden", aldus Martin ter Horst, commercieel directeur: "Het type opdrachten dat aan Centennium wordt gegund varieert tegenwoordig van advies en begeleiding bij de strategische inzet van BI voor de business tot en met de technische implementatie van tooling en architectuur. Dat bevestigt onze overtuiging dat wij onze opdrachtgevers bij daadwerkelijk alle facetten van het brede business intelligence vakgebied kunnen ondersteunen."

Ondanks de actuele onzekerheid op de financiële markten verwacht de Haagse dienstverlener de stijgende lijn in 2008 te kunnen voortzetten. "We zijn ervan overtuigd dat de behoefte aan hoogstaande BI expertise blijft toenemen", aldus Peter R. Poharnok, algemeen directeur en eigenaar van Centennium. "Bovendien is onze dienstverlening van oudsher gericht op kwaliteit, niet op volume. In 2008 zullen wij ons klantenportfolio verder uitbreiden, onze BI expertise op alle niveaus verder ontwikkelen alsmede onze activiteiten op het gebied van strategische advisering en projecten opvoeren. Op zeer korte termijn zullen we bovendien een additionele pijler aan onze dienstverlening toevoegen: die van Centennium BI opleidingen."

Centennium BI expertisehuis is gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met nagenoeg alle technische én bedrijfskundige facetten van business intelligence. Met 45 medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis inmiddels tot een van de grotere, zelfstandige en onafhankelijke, aanbieders van BI expertise in Nederland.
Voor meer informatie over Centennium zie: www.centennium.nl.