Michael Schumacher op de bres voor zwerfhonden Mallorca


VALTHERMOND, 00070402 -- Michael Schumacher heeft telefonisch contact gezocht met de gemeente Palma, om zijn bezorgdheid te uiten over het dierenwelzijn op Mallorca. Aanleiding hiertoe is de dreigende sluiting van het dierencentrum Centro de Canino Internacional aanstaande vrijdag. Hierbij zal de gemeente 40 honden in beslag nemen. Deze dieren worden naar het gemeenteasiel Son Reus gebracht. Hier wacht een groot aantal honden onder erbarmelijke omstandigheden op de dood. Zo zijn de vele zieke dieren in het gemeenteasiel, verstoken van enige vorm van medische verzorging. Ongeveer 50 honden zullen worden afgemaakt, omdat zij plaats moeten maken voor de dieren van het Centro Canino Internacional.

Bestuur en vrijwilligers van het CCI doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de gemeente niet bij de honden van het centrum kunnen komen. Zo is er een advocaat ingeschakeld, en wordt er ter plekke actie gevoerd. Ook zullen vrijwilligers van het Centro Canino zich aan de kennels vastketenen, om te voorkomen dat de honden in beslag worden genomen. De Nederlandse organisatie Dierenhulp zonder Grenzen, werkt samen met het CCI. Zij is begonnen met een e-mail protestactie tegen de dreigende sluiting van het CCI en de erbarmelijke situatie van de honden in Son Reus. Ook roept Dierenhulp zonder Grenzen op om de gemeente te bellen.

De telefoon van de gemeente staat roodgloeiend. Er komen nu zelfs e-mails uit de Verenigde Staten, Argentinië, Duitsland, Engeland en natuurlijk uit Nederland. Zowel schrijvende pers als Tv-stations hebben aangegeven naar Mallorca te willen komen. Ook hondenliefhebber Michael Schumacher laat zich niet onbetuigd. Hij gaf zijn manager opdracht om met de gemeente te bellen. Verder wil hij het CCI steunen door in de Duitse kranten zijn solidariteit te betuigen en zijn bezorgdheid te uiten over het welzijn van de dieren op Mallorca. Michael Schumacher bezit zelf een huis op dit eiland.

Naar de laatste berichten zal de gemeente het opvangcentrum 15 februari sluiten. Daarom gaan het CCI en Dierenhulp zonder Grenzen door met hun protestacties. Niet alleen willen zij sluiting van het centrum voorkomen, ook willen zij dat de gemeente daadwerkelijk iets gaat veranderen aan de situatie van de zwerfdieren.

Dierenhulp zonder Grenzen roept iedereen op een protestbrief naar de burgemeester van Palma te sturen of om met de gemeente te bellen. Verder vraagt DZG om ook een protestmail naar het gemeenteasiel Son Reus te sturen. De protestbrieven en gegevens van de gemeente kunt u vinden op de website www.dierenhulpzondergrenzen.com/ bij de nieuwsrubriek onder het kopje: Mallorca.

Wat hieraan vooraf ging:

Het Centro Canino Internacional is een project op Mallorca van de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen. Onlangs klaagden buren het Centro Canino Internacional aan omdat volgens hen het centrum niet over de benodigde vergunningen beschikt. Het Centro Canino Internacional heeft zich echter steeds aan de wettelijke regels gehouden. De gemeente heeft vorig jaar beloftes gedaan aan het opvangcentrum, maar wil dit nu gaan sluiten.





Ingezonden persbericht