Persconferentie Zip your Lip woensdag 13 februari

08/02/2008 08:58



World Vision Nederland



Woensdagmiddag 13 februari wordt er een kick-off georganiseerd voor Zip your Lip 2008 in ROC Midden Nederland in Amersfoort! Dé jongerenactie van 2008 wil u uitnodigen om verslag te doen van dit evenement en daarnaast is het de unieke gelegenheid om de Oegandese jongeren te ontmoeten. Deze jongeren zijn voor drie weken in Nederland om te vertellen over hun leven dat zo anders is dan het onze! Hiv en aids lijkt voor ons ver weg, maar zijn voor hen onderwerpen waarmee ze dagelijks te maken hebben.

Wat kunt u verwachten?
Een grote persconferentie voor redacties en landelijke pers waarin drie jongeren uit Oeganda vertellen over hun leven met de gevolgen van hiv en aids. Er wordt een film getoond van de jongerenreis naar aidsprojecten in Oeganda en een medewerker van World Vision vertelt alles over de actie Zip your Lip. Daarnaast is er een spetterend optreden van soulzangeres Ninthe en urban rock-artist Rivelino met hun live band! Zij lanceren daar hun nieuwe nummer 'Growing'. Dit is een tof nieuw nummer, wat ze speciaal voor Zip your Lip schreven! Natuurlijk krijgt u de kans om de artiesten én de Oegandese jongeren te interviewen.

Make that change!
Zorg dat u erbij bent! Dit is een perfecte kans om een mooi artikel te schrijven over Zip your Lip 2008. Daarmee bent u degene die de verhalen van deze Oegandese jongeren vertaalt naar een breed publiek. Tijdens deze middag wordt duidelijk wat voor impact hiv en aids hebben op de wereld. De jongerenactie van World Vision wil jongeren in Nederland bewust maken van deze epidemie en het verschil wat zij daarin kunnen maken door geld in te zamelen voor hiv- en aidsprojecten in Afrika.

Nog even in het kort:

Wie: Redacties
Wat: Kick-off Zip your Lip 2008
Waar: ROC Midden Nederland in Amersfoort - Locatie Disketteweg 10 Wanneer: Woensdagmiddag 13 februari 2008
Hoe laat: 13.30 uur tot 16.00 uur

We zien u graag op woensdag 13 februari! Meer informatie over de kick-off vindt u op onze website www.zipyourlip.nl.

P.S. Zie bijlage! Wij hebben de lifestories van de Oegandese jongeren bijgevoegd.





http://www.zipyourlip.nl