Vopak NV

Persbericht

Vopak ontwikkelt een strategische joint venture met First Reserve voor de olieterminal op de Bahamas van 3 miljoen kubieke meter

Londen, Verenigd Koninkrijk en Rotterdam, Nederland, 13 februari 2008

Vopak heeft met First Reserve Corporation een akkoord op hoofdlijnen bereikt om een strategische joint venture te vormen voor Freeport olieterminalbedrijf, bekend als de Borco olie terminal, op het Grand Bahama eiland (Bahamas). Vopak en First Reserve zijn overeengekomen dat de terminal door Vopak zal worden beheerd volgens Vopak's wereldwijde operationele standaarden en richtlijnen. Tevens zal Vopak een belang van 20% in de terminal verwerven. De terminal zal als een integraal onderdeel van het wereldwijde Vopak netwerk worden beheerd en zal de naam Vopak Terminal Bahamas dragen.

First Reserve is met Petróleos de Venezuela S.A. overeengekomen om de Freeport olieterminal over te nemen. Deze transactie wordt, naar verwachting, in het begin van het tweede kwartaal afgerond, onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde goedkeuringen en vergunningen van de regering van de Bahamas. In lijn met dit tijdschema zullen First Reserve en Vopak een aandelenaankoopovereenkomst en een managementcontract sluiten, een en ander onder voorbehoud van een goede afronding van de `due diligence' procedure.

De olieterminal in Freeport is het grootste olie-opslagbedrijf in het Caribische gebied. Het beschikt over 73 olietanks van verschillende grootte met een totale opslagcapaciteit van 3 miljoen kubieke meter, die tot 5 miljoen kubieke meter kan worden uitgebreid, voor de opslag van ruwe olie, stookolie en verschillende andere petroleumproducten. De terminal heeft steigers aan diep water voor het behandelen van de grootste schepen. De volledige dienstverlening van deze terminal wordt gecompleteerd met de mogelijkheid tot het mengen van producten, de levering van stookolie aan schepen en de mogelijkheid om van schip tot schip te over te slaan.

De heer William E. Macaulay, Voorzitter en CEO van First Reserve Corporation: "First Reserve is enthousiast aangaande deze recentelijk aangekondigde nieuwe investering en het samenwerkingsverband met Vopak, het grootste onafhankelijke opslagterminalbedrijf ter wereld. Wij zoeken de beste partners om `s werelds grootste oliemaatschappijen langdurend toegang te verschaffen tot opslag en distributiediensten. Vopak zal samen met het sterke lokale management en de medewerkers het huidige bedrijf gaan verbeteren en optimaliseren om de hoogste kwaliteitsstandaard met betrekking tot het dienstenniveau aan te kunnen bieden aan bestaande en nieuwe klanten. Dit bevestigt tevens onze lange termijn inzet voor onze medewerkers.

De heer John Paul Broeders, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Vopak: "Vopak is zeer verheugd aangaande de kans om samen te werken met First Reserve, het toonaangevende, op energie gerichte, `private equity' fonds. Wij kijken uit naar de samenwerking met First Reserve, welke een bewonderenswaardige lijst van langetermijn duurzame bedrijven heeft ontwikkeld. Ik geloof dat deze terminal veel mogelijkheden biedt om een groter aantal klanten te bedienen, die zich met name richten op de nabijgelegen grote Amerikaanse markt voor petroleum producten. Dit sluit mooi aan bij onze strategie om ons terminal netwerk te laten groeien om daarmee het succes van onze klanten te ondersteunen. Vopak zal gebruik kunnen maken van haar wereldwijde klantenbestand om de opslagactiviteiten op deze strategische locatie te laten toenemen. Tegelijkertijd zullen we onze ervaring en expertise inzetten om de kwaliteit van het bedrijf te verbeteren samen met het lokale management en het personeel."

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer

Telefoon : 010 ­ 400 2777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 74 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie P Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.

E About First Reserve
First Reserve is the world's leading private equity firm specialising in the energy industry. The firm is currently investing its most recent fund, which closed in 2006 at approximately R £4 billion (US $8 billion). During its 25-year history, First Reserve has invested exclusively in energy-related businesses, from upstream reserves to downstream consumption and beyond to energy-related financial and insurance businesses. First Reserve's strategic S diversification within the industry has been a major contributor to the long-term, superior investment record it has achieved across economic cycles. For more information on First Reserve Corporation, visit www.firstreserve.com For media inquiries
please contact
John Anderson of Cubitt Consulting +44 020 7367 5100 john.andersonn@cubitt.com or Mark Kollar of CJP Communications at 212-279-3115; ext. 201 or via email at mkollar@cjpcom.com.


---- --