Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 13 februari 2008 Fugro neemt Roadware Group over in Canada

Fugro heeft de overname afgerond van Roadware Group Inc., een toonaangevend adviesbureau voor het in kaart brengen van verhardingen van onder meer snelwegen. De overnamesom bedraagt circa EUR 14 miljoen. Het hoofdkantoor met faciliteiten voor de assemblage van speciale meetapparatuur is gevestigd in Paris, Ontario, Canada. De onderneming had in 2007 een jaaromzet van circa EUR 9 miljoen en heeft 130 werknemers in dienst.

Roadware Group is opgericht in 1969 en heeft een goede reputatie opgebouwd met de innovatieve, klantgerichte `Automatic Road Analyzer' (ARAN) technologie. Deze technologie is in het midden van de jaren 1980 ontwikkeld en betreft een multifunctioneel voertuig dat wordt gebruikt voor het verzamelen van gegevens over het wegdek. Bovendien kunnen geometrische profielen worden gemaakt en videoregistraties van objecten langs het traject.

Roadware ontwerpt, assembleert en levert op maat gemaakte voertuigen en heeft al ruim tachtig van dit soort voertuigen geleverd aan internationale opdrachtgevers, die voornamelijk bestaan uit overheidsinstanties op het gebied van wegbeheer. De onderneming beschikt over een eigen wagenpark van veertien meetvoertuigen en heeft momenteel opdracht voor meer dan 140.000 mijl aan meetdiensten. Het eigen wagenpark geeft Roadware de mogelijkheid om voorop te blijven lopen met technologische ontwikkelingen en in te spelen op de eisen voor dit soort diensten. Roadware zal Fugro-Roadware gaan heten en gaat onder leiding van de huidige directeur, Larry Gatien, deel uitmaken van `Geotechniek op het land'.

Met deze overname, in combinatie met het recent aangekochte adviesbureau Pavement Management Services, en Fugro's bestaande activiteiten op het gebied van onderzoek naar de fysische eigenschappen van de ondergrond, versterkt Fugro haar positie in een wereldwijde en groeiende markt van wegbeheer. De aanleg van nieuwe wegen en de noodzaak om bestaande wegen op lange termijn in stand te houden, vergroot de vraag naar nauwkeurige gegevens en advies op het gebied van wegenonderhoud die zijn gericht op de optimalisering van de levenscyclus van wegen.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Fugro heeft zo'n 12.000 medewerkers in dienst in meer dan vijftig landen.

Fugro N.V. - Postbus 41 - 2260 AA - Leidschendam - Nederland - Tel. 070 3111422 - Fax 070 3202703 - Handelsreg: 27120091 - BTW: 005621409B01 - ir@fugro.com


1 of 1


---- --