Product Marketing Manager van Lewtan uitgeroepen tot 'Rijzende ster in Securitisatie'

13/02/2008 06:49



PR Newswire



WALTHAM, Massachusetts, February 13 /PRNewswire/ --

- Institutional Investor News brengt een artikel over David Fiske van het Europese kantoor van Lewtan in een eerste uitgave over de "10 Rising Stars of Securitization"

Lewtan Technologies, Inc., leverancier van gegevens over asset-backed securities, analyse-instrumenten, software en kennis voor de wereldwijde securitisatie-industrie, kondigde vandaag aan dat product marketing manager David Fiske door Institutional Investor News is uitgeroepen tot een van de 10 rijzende sterren in securitisatie.

De onderscheiding vestigt de aandacht op veelbelovende managers in de wereldwijde securitisatie-industrie. Volgens de gelijknamige publicatie over de winnaars, gelanceerd op de ASF 2008-conferentie van het American Securitization Forum in Las Vegas deze maand, staat vast dat de geselecteerde personen in de komende jaren zullen bijdragen aan de ontwikkeling van de securitisatiemarkt. (Een kopie van het verslag is beschikbaar op http://www.totalasf.com/PDF/risingstars.pdf.)

De genomineerden werden voorgedragen door professionals uit de securitisatie-industrie en beoordeeld door de redactie van Institutional Investor News.

"We waren opgetogen toen we David Fiske in dienst namen en we zijn duidelijk niet de enigen die zijn unieke combinatie van wereldwijde ervaring, opleiding en visie erkennen", zei Ned Myers, chief marketing officer bij Lewtan. "Lewtan heeft het grootste gelokaliseerde Europese aanbod van oplossingen op basis van kennis en technologie aan de gestructureerde financiën-industrie en David helpt ons bij het vergroten van ons marktaandeel in Europa en bij de uitbreiding naar opkomende markten."

De "Rising Star" van Lewtan werkte in verschillende landen en spreekt drie talen

David Fiske werkt in het Londense kantoor van Lewtan. Hij is verantwoordelijk voor het verkopen van oplossingen gebaseerd op kennis en technologie aan leden van de wereldwijde industrie voor activa-securitisatie. Door zijn functie bij Lewtan is hij actief betrokken bij de reactie van de European Securitisation Forum op de oproep van de Europese Commissie om de industrie zelfregulerend te maken.

"Het doel van Lewtan is om zijn klanten, een groot aantal daarvan zijn belangrijke deelnemers in de securitisatie-industrie, zich te houden aan de toepassing van best compliances, in het belang van de transparantie van de verstrekker en het vertrouwen van de investeerder, en Lewtan hoopt ook dat toezichthouders zich niet gedwongen voelen om asset-backed securities nauw te controleren en beheren," zei Fiske. "Dit is inderdaad een uitdagende tijd, maar ik ben ervan overtuigd dat de markt op het punt staat te herleven en over een tiental jaren zal de markt sterk, rijp, gerespecteerd, zelfregulerend en zeer rendabel zijn."

Voor Fiske bij Lewtan begon, vervulde hij een aantal
technologie-gerelateerde functies, waaronder projectleider bij Barclays Bank in Londen, manager van netwerkinfrastructuur bij JPMOrgan Chase in New York en hoogste systeembeheerder bij ABN AMRO, ook in New York.

Tijdens de jaren negentig werkte Fiske, die buiten zijn moedertaal Engels ook Russisch en Italiaans spreekt, in Moskou voor Operation Provide Hope van de US State Department, een humanitaire inspanning om de voormalige sovjetrepublieken van overtollig medisch materiaal te voorzien. Hij behaalde een Bachelor of Science in Engineering aan de University of Michigan, Ann Arbor; een Master in structurele seismische techniek aan de University of Illinois, Urbana-Champaign; en een Master in bedrijfsadministratie van INSEAD.

Over Lewtan
Met kantoren in Noord-Amerika en Europa verstrekt Lewtan Technologies, Inc. een breed scala van op kennis en technologie gebaseerde oplossingen aan leden van de wereldwijde industrie voor activa-securitisatie, waaronder verstrekkers, investeerders, acceptanten, schuldenbeheerders, kredietverhogers en ratingagentschappen, die wereldwijd meer dan 400 instellingen vertegenwoordigen. Het bedrijf werd al twee keer tot Global Technology Provider of the Year uitgeroepen door de International Securitisation Report en ontving de "Innovation Award" en andere prijzen voor klantenservice en beste controlemiddel in haar klasse bij de 2007 Securitization Review & Survey Technology Awards van Money Market. Ga voor meer informatie naar http://www.lewtan.com.

Website: http://www.lewtan.com
http://www.totalasf.com/PDF/risingstars.pdf

Lillian Flores van Lewtan Technologies, Inc., +1-781-672-1175, Lillian.Flores@Lewtan.com; of Frances Y. J. Wheeler bij Wheeler PR & Marketing, voor Lewtan Technologies, Inc., +1-978-475-7970, fwheeler@wheelerprandmarketing.com