Ingezonden persbericht


Benoeming 2 nieuwe ereleden van het Nederlands Gilde van Sommeliers

PERSBERICHT

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Nederlands Gilde van Sommeliers op maandag 11 februari in Restaurant Le Déif in Sprang Capelle werden Dolf ten Houte de Lange en Edwin Raben door het bestuur van het NGS voorgedragen als erelid.

Het NGS bestuur is van mening dat beide heren jarenlang hebben bijgedragen aan de promotie van het NGS en het sommelierschap.

Dolf ten Houte de Lange, eigenaar van Wijnkooperij de Lange in Oosterhout, was gedurende vele jaren de grote steun en toeverlaat van het NGS bij het organiseren van de Nederlandse Trophée Ruinart. Wijnkooperij de Lange is zoals bekend importeur van Champagne Ruinart in Nederland.

De Trophée Ruinart, de bekendste wedstrijd voor sommeliers in Nederland en Europa, werd sinds de jaren 80 iedere twee jaar gehouden. De winnaar heeft Nederland telkens bij de internationale sommelierwedstrijden vertegenwoordigd. Op het hoogtepunt deden meer dan 35 Europese landen aan dit evenement mee.

Vanwege zijn verdiensten in het kader van de Trophée Ruinart, maar ook voor zijn steun aan het NGS en voor het feit dat hij de Nederlandse gastronomie steeds van mooie en kwalitatief hoogwaardige wijnen voorziet, wordt Dolf ten Houte de Lange tot erelid benoemd.

Edwin Raben heeft op betrekkelijk jonge leeftijd al een mooie carrière opgebouwd. Als je als sommelier bij restaurants als La Rive en de Zwethheul hebt gewerkt en daarna mede-eigenaar van Landgoed Wolfslaar wordt, dan is dat iets om trots op te zijn.

Edwin Raben heeft het als enige sommelier in Nederland klaar gespeeld om 3 maal achtereen als beste sommelier van ons land uitverkoren te worden. Tevens wist hij één keer de Europese finale te bereiken. Dat is natuurlijk een prestatie van groot formaat.

Door zijn onuitputtelijk enthousiasme en zijn deelname aan internationale wedstrijden heeft hij veel publiciteit voor het NGS gegenereerd en het beroep van sommelier in Nederland een enorme "boost" gegeven. In 2007 was Edwin medeorganisator van de Trophée Ruinart in Nederland. Dat heeft hij - daarbij ook geholpen door zijn internationale wedstrijdervaring - op een voortreffelijke wijze gedaan.

Uit dank en waardering voor dit alles wordt Edwin samen met Dolf benoemd tot erelid van het Nederlands Gilde van Sommeliers.

Het bestuur van het NGS dankt beide heren voor hun tomeloze inzet en wensen hen een geweldige toekomst.

http://www.sommeliers.nl/

ngs.secr@planet.nl

Nederlands Gilde van Sommeliers
Vianenstraat 12
4861 TJ CHAAM
E-mail: ngs.secr@wxs.nl