Samas NV

P E R S B E R I C H T Samas op koers, maar blijft voorzichtig

Houten, 13 februari 2008, voor beurs

Samas N.V. geeft vandaag een trading update over haar resultaten in het derde kwartaal van het boekjaar 2007/2008 en een toelichting op de voortgang die gemaakt wordt met betrekking tot het eerder aangekondigde onderzoek naar strategische opties.

Resultaten derde kwartaal
De omzet nam in het derde kwartaal met 9% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge bleef nagenoeg in lijn met de eerste helft van het boekjaar. Het bedrijfsresultaat in dit kwartaal ­ vanwege het seizoenspatroon gewoonlijk het kwartaal met de hoogste omzet - bedroeg 2 miljoen positief, exclusief niet- operationele posten.

Samas' prioriteit blijft om zo snel mogelijk terug te keren naar winstgevendheid. Om dit te bereiken is een continue focus gericht op het optimaliseren van de dagelijkse gang van zaken en het verder vereenvoudigen van het business model van zeer groot belang.

Samas heeft met haar bankensyndicaat overeenstemming bereikt aangaande nieuwe convenanten over bestaande kredietfaciliteiten tot maart 2009. Zoals gepland is het inactieve onroerend goed in Freiburg (Duitsland) verkocht voor circa 13 miljoen, welk bedrag is aangewend ter reductie van de netto schuldpositie.

Volgens plan heeft Samas een herstructurering doorgevoerd bij Samas UK. Dit geeft het management van Samas UK de mogelijkheid haar bedrijfsactiviteiten als zelfstandige Samas Partner te kunnen voortzetten. Deze nieuwe opzet had geen financiële impact.

Onderzoek strategische opties
Zoals eerder bekendgemaakt is Samas in navolging van haar aankondiging op 31 oktober 2007 de mogelijkheden van diverse strategische alternatieven aan het onderzoeken. De gelimiteerde financiële bewegingsruimte en het algemene economische klimaat maken dit tot een uitdagend proces. De diverse alternatieven van het onderzoek naar strategische opties zijn alle gericht op het creëren van aandeelhouderswaarde op de lange termijn. Naar verwachting zal in de tweede helft van maart het onderzoek worden afgerond.

Vooruitzichten
Samas blijft voorzichtig over het bedrijfsresultaat over de tweede helft van het boekjaar 2007/2008 (eindigend op 31 maart 2008). Naar verwachting zal het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal, exclusief niet-operationele posten, lager uitkomen dan het derde kwartaal en mogelijk negatief. Rekening houdend met het algemene economische klimaat is het te vroeg om een indicatie te geven over de ontwikkelingen in de komende perioden.



Samas NV