Gemeente Kampen

Gerenommeerd bureau geselecteerd voor stedenbouwkundig plan Stationslocatie Kampen Zuid

12 feb 2008

Het college van burgemeester en wethouders van Kampen heeft Atelier Quadrat uit Rotterdam opdracht gegeven een stedenbouwkundig plan uit te werken voor de nieuwe stationslocatie Kampen Zuid.

In april 2007 heeft de gemeenteraad van Kampen besloten dat de nieuwe stationslocatie een mix moet worden van wonen, werken en voorzieningen in een kwalitiatief hoogwaardige leefomgeving. Deze uitgangspunten worden nu samen met de ruimtelijke inpassing van de Hanzelijn vertaald in een stedenbouwkundig plan. Dit plan geeft in grote lijnen de ruimtelijke indeling van de stationsomgeving aan. In het plan wordt aangegeven waar straks woningen, kantoren en alle andere functies gepland zijn.

De gemeente heeft in samenwerking met twee projectontwikkelaars vijf bureaus benaderd voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan voor de nieuwe stationsomgeving. De keuze is uiteindelijk op het Rotterdamse bureau gevallen vanwege haar ruime ervaring met soortgelijke projecten. Wethouder Boerman: "Met Roy Bijhouwer als stedenbouwkundige en Paul Achterberg als landschaparchitect van Atelier Quadrat, halen we twee gerenommeerde specialisten binnen die van de stationslocatie een hoogwaardige leefomgeving kunnen maken. Zij hebben naast de stedenbouwkundige kant ook oog voor de groene ruimte in het gebied."

De verwachting is dat het stedenbouwkundig plan voor de zomer gereed is. Hierna kan er gestart worden met het uitwerken van het bestemmingsplan. In 2012 wordt het nieuwe station in Kampen Zuid geopend. Het is de bedoeling dat de omgeving van het station in 2012 al deels ontwikkeld is.