Ingezonden persbericht


Goedkoper en groener rijden met De Kleine Aarde in Boxtel

RIJSTIJLTRAININGEN 'HET NIEUWE RIJDEN'

Boxtel, 12 februari - De afgelopen maanden heeft De Kleine Aarde in Boxtel de rijstijltrainingen 'Het Nieuwe Rijden' georganiseerd. Alle deelnemers waren enthousiast over de cursus en alle deelnemers realiseerden een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik. Op vrijdag 22 februari is de laatste cursusdag. Er zijn nog enkele plaatsen over!

Het Nieuwe Rijden
Het Nieuwe Rijden is een ontspannen manier van rijden, die geen extra tijd kost. De rijstijlaspecten van Het Nieuwe Rijden zijn sterk brandstof- en kostenbesparend (10%) en dragen op deze wijze bij aan verduurzaming van de mobiliteit.

De trainingen worden verzorgd door VVCR; een vereniging die al jaren actief is in het verhogen van verkeersveiligheid door middel van opleidingen en trainingen. De rijstijltraining duurt één dagdeel. In die tijd kunt u de nieuwe rijstijl meteen in de praktijk brengen. Hiervoor stelt het VVCR een auto beschikbaar welke voorzien is van een boordcomputer, zodat de effecten kunnen worden gemeten. De ochtendtraining is van 9.00 tot 13.00 uur, de middagtraining van 13.00 tot 17.00 uur.

Kosten
U betaalt voor deze training slechts E30,- (in plaats van E95,-!). Vrienden van De Kleine Aarde betalen slechts E15,-. U verdient uw investering in circa 3 tot 6 maanden terug. Koffie en thee zijn bij de kosten inbegrepen. Voor meer informatie zie de website: www.dekleineaarde.nl . Aanmelden kan telefonisch 0411-684921. Het project wordt gefinancierd door het Subsidieprogramma Het Nieuwe Rijden van Senter Novem.


---