Gemeente Moerdijk


12-02-2008:

Extra brandstofpunt aan de Molenstraat in Fijnaart

In het bestemmingsplan Buitengebied zijn door de raad twee nieuwe brandstofverkooppunten in Fijnaart opgenomen. Door de provincie is bepaald dat een keuze moet worden gemaakt tussen deze verkooppunten. Het college van Moerdijk stelt de raad voor een besluit te nemen om het brandstofverkooppunt in de Molenstraat toe te staan in relatie tot de geplande ontwikkeling van een doe-het-zelfzaak inclusief dier- en tuinbenodigdheden. De zekerheid over het realiseren van deze ontwikkeling staat of valt met het besluit tot toestemming van een brandstofverkooppunt.Met het voorstel aan de raad voor deze locatie, valt voor het college de locatie Oudemolensedijk af.

De locatie aan de Oudemolensedijk valt voor het college af omdat een keuze moet worden gemaakt tussen de twee locaties. Bij deze keuze hebben verschillende overwegingen een rol gespeeld.

Voor de locatie Molenstraat zijn de nodige vergunningen verleend voordat de provincie heeft besloten dat slechts één locatie mag worden opgenomen in het bestemmingsplan. Ook de benodigde milieuvergunning voor het brandstofverkooppunt is verleend. Voor de locatie aan de Oudemolensedijk zijn de plannen later ingediend en ontbreken nog de benodigde vergunningen en bouwplannen. Aangezien het voor de ontwikkeling aan de Molenstraat van belang is om duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheid om een brandstofverkooppunt te realiseren, stelt het college voor om de locatie Molenstraat op te nemen in de eerste herziening van het bestemmingsplan Buitengebied en de locatie Oudemolensedijk hier niet in op te nemen.