Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 13 februari

Fryslân, 13-02-2008 o Politieberichten van dinsdag 12 februari 7.00 uur t/m woensdag 13 februari 07.00 uur

Leeuwarden: onderzoek schietincident Groentemarkt
Het rechercheteam dat de dood van de 41-jarige Tevfik Igli van maandagochtend op de Groentemarkt onderzoekt, draait nog steeds met volledige bezetting. Dinsdagmiddag is sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. Uit de sectie blijkt dat hij door schotverwondingen om het leven is gekomen. Het buurtonderzoek en het sporenonderzoek is vandaag, dinsdag, voorgezet. Ook zijn enkele getuigen en de verdachte uitgebreid gehoord. Over de resultaten of de inhoud kunnen nog geen mededelingen gedaan worden.

Het rechercheteam roept getuigen op zich te melden. In het bijzonder gaat het om mensen die ten tijde van de schietpartij in de omgeving waren. Uit het onderzoekt blijkt dat een flink aantal mensen na het horen van de schoten naar de plaats van het incident, de Brol, zijn gelopen. Enkelen van hen hebben zich reeds bij de politie gemeld. Een aantal anderen nog niet. Toch wil de politie graag met hen praten. Mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Elke kleinigheid kan bijdragen aan de oplossing van dit ernstige delict. Het gaat om iedereen die in de nacht van zondag op maandag tussen half zes en kwart voor zes in de omgeving van de Brol, de Groentemarkt of de Grote Hoogstraat was en zich nog niet eerder heeft gemeld. De politie verzoekt hen voor zover ze dat nog niet gedaan hebben, zich alsnog te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Zie ook de politieberichten: 'man overleden na schietincident', 'onderzoek neergeschoten man Groentemarkt' en 'verdachte
schietincident Groentemarkt aangehouden'.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Einsteinweg. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men het bedrijf vermoedelijk binnen met een valse sleutel. In één van de bedrijfshallen werd een zeecontainer opengebroken. Vanuit de container werden onder andere schroefboorkoppen gestolen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 39-jarige inwoner van Heeg aangifte.

Heerenveen: drie gewonden bij kop-staartbotsing
De politie heeft dinsdagochtend op de afrit Heerenveen-centrum een kop-staartbotsing afgehandeld, waarbij een drie vrouwen gewond raakten. Een 35-jarige automobiliste uit Leeuwarden zag te laat, vermoedelijk door de laagstaande zon, dat de auto voor haar afremde. Ondanks krachtig remmen, kon de vrouw een aanrijding niet meer voorkomen. Ze raakte de achterzijde van de auto van een 38-jarige vrouw uit Akkrum. De twee bestuursters en een 21-jarige passagiere werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na onderzoek mochten de drie vrouwen diezelfde ochtend het ziekenhuis weer verlaten.

Sneek: politie onderzoekt mishandeling
De politie onderzoekt een mishandeling van een 12-jarige inwoner van Heeg. De jongen verliet dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur het sportcentrum Schuttersveld aan de Thomas Zandstrastraat. Aan de achterzijde van het gebouw, net over de brug, werd hij zonder reden geslagen en geschopt door twee nog onbekende jongens. Het slachtoffer verweerde zich, waarna zijn belagers er vandoor gingen. De twee jongens reden op een rode/paarse scooter en droegen geen helm. Eén van de belagers was een blanke jongen tussen de 16 en 20 jaar oud en 1.75 meter lang. De verdachte had zijn blonde haar achterover gekamd. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een zwarte trui met daarop een witte tekening. De andere belager had een getint uiterlijk, tussen 14 en 16 jaar oud en ongeveer 1.65 meter lang. De verdachte had zwart kort haar met opgeschoren lijntjes aan de zijkant. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een donkere blauwe trui met zwarte strepen en witte sportschoenen.

Wolvega: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heef dinsdagmiddag op de Grote Weegbree het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Arnhem ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met 125 kilometer per uur, terwijl op de Grote Weegbree 60 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal uit woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bernhardus Bumastraat. Uit de woning werd een laptop gestolen. De diefstal vond dinsdag overdag plaats. Het is onbekend hoe men de woning is binnengekomen. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 49-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden. De man reed in zijn auto op de Heliconweg. Toen de agenten de man controleerden en naar zijn rijbewijs vroegen, bleek de man een rijontzegging te hebben. De man is meegenomen naar het bureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Leeuwarden: overlast van man
De politie heeft dinsdagavond een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden die een ruit had vernield van een woning aan de Abeelstraat. De man had ook tegen autos geschopt. Toen de agenten de man wilden aanhouden, bood hij veel verzet. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. De Leeuwarder is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.