Gemeente Twenterand


Ondergrondse inzameling voor een mooie, schone en hygienische leefomgeving Ondergronds afvalinzamelsysteem voor appartementencomplex 't Hart van Vroomshoop

De ontwikkelaar De Brug Vastgoed BV van het appartementencomplex 't Hart van Vroomshoop heeft bij de gemeente een verzoek ingediend voor een ondergronds afvalinzamelsysteem. De gemeente heeft hiermee ingestemd onder de voorwaarde dat de Brug vastgoed BV de aanlegkosten voor zijn rekening neemt. De structurele kosten voor onder andere afschrijving en onderhoud komen voor rekening van de gemeente worden via de afvalstoffenheffing verrekend.

Volgens wethouder van Abbema is de inzameling van huishoudelijk afval via ondergrondse inzameling een goede zaak voor een mooie, schone en hygiënische leefomgeving. Om deze reden heeft het college besloten een plan te ontwikkelen waarin op termijn zoveel mogelijk appartementencomplexen worden voorzien van ondergrondse inzamelsystemen. Deze systemen zullen uiteraard geschikt zijn voor de inzameling volgens het principe van de gedifferentieerde tarieven (Diftar). De bewoners van appartementen betalen straks voor elke keer als zij de klep van het verzamelsysteem met een milieupas openen.