Ingezonden persbericht


Een creditcard die 0,5% korting geeft op alle aankopen

Amsterdam, 13 februari 2008 ­ Het spaarprogramma EuroClix introduceert, in samenwerking met International Card Services, een MasterCard creditcard voor haar leden in Nederland en Duitsland. Iedereen met deze creditcard ontvangt automatisch een korting van 0,5% op alle transacties die met de creditcard worden gedaan.

EuroClix telt momenteel 230.000 actieve leden in Nederland en 35.000 leden in Duitsland. De leden van EuroClix sparen punten (Clix) en kunnen deze omwisselen voor euro's. Punten kunnen onder meer worden verdiend met het lezen van e-mails, het online kopen van producten, het aanbrengen van andere leden of met het klikken op banners. Elk lid kan zelf bepalen op welke manier hij of zij punten spaart.

Met de introductie van de EuroClix MasterCard worden de mogelijkheden om Clix te verdienen voor leden verder uitgebreid. Leden kunnen voortaan niet alleen op internet Clix verdienen, maar ook via aankopen in winkels. Bij elke aankoop met de creditcard ontvangt het EuroClix lid automatisch 0,5% korting op het aankoopbedrag. De deelnemer ontvangt deze korting aan het einde van elke maand in de vorm van punten. De kosten voor de creditcard zelf zijn laag; het eerste jaar is de MasterCard zelfs gratis; vanaf het tweede jaar bedragen de kosten 15 euro per jaar.

De EuroClix MasterCard is daarmee een unieke creditcard waarbij de gebruiker beloond wordt voor het gebruik ervan. Bovendien ontvangt de aanvrager van de creditcard ook nog eens 100 punten (1 euro) als startpremie.

Joost ter Hofstede, business development manager van International Card Services: "Door de samenwerking met EuroClix zijn we in staat om een unieke creditcard te introduceren, zowel in Nederland als in Duitsland. We verwachten dat door de spaarcomponent van 0,5% korting deze creditcard zeer vaak door de kaarthouders gebruikt zal worden. Overigens kan iedereen ouder dan 18 jaar de MasterCard op de site van Euroclix aanvragen. Men moet dan wel eerst lid worden van EuroClix, die de punten administreert en beheert."

Bart Pluis, directeur van EuroClix: "We zijn erg tevreden dat we door de samenwerking met International Card Services in één keer zowel in Nederland als in Duitsland de EuroClix creditcard kunnen introduceren. Daarmee hebben we een stap gemaakt om het spaarprogramma nog aantrekkelijker te maken voor onze leden. Want onze leden kunnen nu in winkels, maar ook op vakantie of zelfs bij online-betaling met de creditcard extra punten sparen. Daarbij valt of staat de aantrekkelijkheid van een spaarprogramma met de mogelijkheid om snel en op verschillende manieren te sparen."

Over International Card Services (ICS): ICS is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS verzorgt de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards. International Card Services BV faciliteert een groot aantal co-branded creditcardprogramma's. Deze bieden alles wat een creditcard biedt, plus vaak extra voordelen voor de klant.

Over EuroClix: EuroClix is het grootste online spaarprogramma in Nederland met momenteel 230.000 actieve leden. Sinds 2007 is EuroClix ook actief in Duitsland. Leden kunnen punten (Clix) sparen en deze inwisselen voor euro's. Punten kunnen onder meer worden verdiend bij EuroClix zelf, op websites van partners van EuroClix of met de EuroClix MasterCard.