Ingezonden persbericht


Infradata levert 10 Gb/s-netwerk aan MuntInternet

Leiden, 13 februari 2008 - Infradata, netwerkintegrator voor de serviceprovidermarkt, levert een nieuw 10 Gb/s-netwerk aan internetprovider MuntInternet. MuntInternet biedt vanuit vier datacenters in Amsterdam verschillende hosting- en netwerkdiensten aan. MuntInternet is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van grote webclusters voor enkele van de drukst bezochte websites ter wereld. Als onderneming is MuntInternet er speciaal op gericht om aan alle speciale wensen en eisen van internetondernemers te kunnen voldoen.

Het nieuwe netwerk dat Infradata levert, bestaat uit Juniper MX960 BGP-routers en Foundry Networks ServerIron Server Load Balancers. Infradata bemiddelde tevens bij de financiering van het netwerk en gaat de komende vijf jaren de support uitvoeren. Door te investeren in een 10Gb/s Server Load Balancing-platform, kan MuntInternet de dienstverlening uitbreiden met Managed Server Load Balancing. De keuze voor Juniper MX960 BGP-routers is vooral ingegeven door de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van deze producten.

"Voor onze kwaliteit zijn beschikbaarheid en snelle toegang cruciaal", zegt Jaap Harmsma, directeur van MuntInternet. "Daarom hebben we een zeer hoogwaardig en stabiel platform nodig. Onze klanten verwachten geen standaard hostingdiensten, maar net even dat beetje meer. Samen met Infradata is de keus gevallen op Foundry Networks en Juniper Networks. Beide leveranciers onderscheiden zich door producten die aansluiten bij de hoge eisen die we stellen. Doordat we nu beschikken over een 10Gb/s Server Load Balancing-platform, kunnen we klanten een sterk schaalbaar platform bieden tegen een aantrekkelijke prijs."

"Met de keus voor producten van marktleiders en de diensten van Infradata onderstreept MuntInternet dat het hoge eisen stelt aan de kwaliteit van dienstverlening. Wij zijn blij met de keus van MuntInternet en kijken de komende jaren uit naar een goede samenwerking", zegt Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata.

Over Infradata
Infradata B.V. is een networkintegrator voor de serviceprovidermarkt. De klanten van Infradata zijn serviceproviders in de telecom, kabelexploitanten, mobiele operators, DSL-operators, hostingproviders, contentproviders en ISP's. Het bedrijf is een officiële partner van Juniper Networks, F5 Networks, Foundry Networks, Barracuda, Actelis, Efficient IP, Ciena, Arbor Networks, Acme Packet, Mediatrix en LeftHand Networks. Infradata is gespecialiseerd in de integratie van spraak en data, en van vaste en mobiele netwerken. De belangrijkste missie van het bedrijf is klanten superieure oplossingen te bieden.