Ingezonden persbericht



---



Middenmeer, 30 januari 2008

Voor werkgevers die wél personeel, maar niet de risico's en lasten ervan willen dragen

AB introduceert nieuwe dienst Payroll Compleet

AB heeft haar dienstenpakket uitgebreid met een nieuwe online personeelsdienst: Payroll Compleet. Werkgevers zorgen zelf voor de werving en aanmelding van hun personeel, terwijl AB vervolgens verantwoordelijk is voor de verloning, het juridisch werkgeversschap en alles wat daarbij komt kijken. Zo heeft de ondernemer geen omkijken naar de personeelsadministratie en kan hij ondernemen zonder zorgen.

Ondernemers willen bij groei, krimp, drukte of uitval snel op hun personeelsbeleid kunnen anticiperen. De administratieve rompslomp die daarbij komt kijken, zoals het uitbetalen van de lonen, de werkgeversafdrachten, het voeren van de salarisadministratie, contacten met pensioen- en sociale zekerheidsinstellingen rondom ziekte en verzuim vragen veel tijd en energie. AB neemt deze zorg met Payroll Compleet volledig uit handen. Via de website www.payrollcompleet.nl krijgt de ondernemer toegang tot een eigen webportal, waarin hij heel eenvoudig overzicht houdt over zijn personeel. Het enig dat hij zelf hoeft te doen is zijn personeel aanmelden en de gewerkte uren invoeren. Payroll Compleet zorgt voor de rest.

Relatiebeheerder Conny van Gaans: "Het voordeel voor onze klanten zit 'm vooral in de combinatie van gemak en de afwezigheid van juridische verantwoordelijkheid. Zo kunnen ondernemers, door de online module, waar en wanneer ze willen de gewerkte uren van hun personeel invoeren. De mogelijkheid om tijdelijke contracten af te sluiten zorgt voor een grote mate van flexibiliteit. Doordat het personeel bij AB op de loonlijst staat, hoeft de klant zich bovendien geen zorgen te maken over de afdracht van werkgevers- en werknemerslasten. Om nog maar te zwijgen van de risico's en verplichtingen rondom ziekte en verzuim. Ook daar neemt AB de verantwoordelijkheid van over en bestaat de papierwinkel voor de ondernemer uitsluitend nog maar uit het contract en de (digitale) factuur." De voordelen van Payroll Compleet houden volgens Van Gaans daar nog niet op: "Inderdaad, Payroll Compleet zorgt bij de ondernemer ook nog eens voor veel lagere personeelskosten, dan wanneer ze het zelf blijven doen met behulp van de accountant".

Payroll Compleet is een product van de AB-verenigingen Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Oost (Flevoland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, en Drenthe). In 2007 realiseerden deze verenigingen tezamen een omzet van bijna 12 miljoen uren, wat neerkomt op meer dan 6.000 FTE's. In vergelijking tot 2006 behaalden de verenigingen een urengroei van 18,6%. AB is lid van de Vereniging voor Payroll Ondernemingen.

////////////////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////////////////