Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LiveXS Popmagazine BV
-voor onmiddelijke publicatie-

Woensdag 13 februari
10.15 uur

Hoge waardering podiumpagina's, status heavy muziek-user herbevestigd maar laag download-gedrag

LiveXS maakt lezersonderzoek 2007 openbaar

LiveXS Popmagazine heeft woensdag 13 februari de resultaten van het Lezersonderzoek 2007 onder Nederlandse lezers vrijgegeven. Tijdens Noorderslag Seminar 2008 werd door onderzoeker en commercieel manager Mike Iking aan podia en festivals al een beknopte presentatie van de uitkomsten gegeven. Voor het eerst kiest LiveXS ervoor om de resultaten ditmaal meteen openbaar te maken via http://www.allxs.nl.

Opvallende uitkomsten in de resultaten zijn een verder gestegen gemiddelde leeftijd van de lezer naar 31,7 jaar en tegelijk een flink gestegen aandeel in de leeftijdscategorie 17-18. 55% van de lezer geeft aan nooit een CD te kopiëren terwijl blijkt dat er nog altijd een relatief lage consumptie van (legale, betaalde danwel gratis) muziekdownloads bestaat. De LiveXS-lezer is daarentegen opnieuw een heavy muziek-user gebleken: 50% koopt 1 a 2 cd's per maand, 28% bezoekt één of zelfs meerdere concerten per week en reist af naar maar liefst vijf festivals per jaar.

De over-all waardering voor het gratis verkrijgbare LiveXS Popmagazine onder haar lezers is erg hoog. De grote hoeveelheid podium- en festivalpagina's wordt het hoogst gewaardeerd en is als populairste onderdeel zelfs gestegen ten opzichte van eerdere lezersonderzoeken in 2002 en 2004.

Bijna 500 lezers stuurden in de maand oktober 2007 het enquete-formulier terug. LiveXS heeft er bewust voor gekozen om slechts de mening van de Nederlandse lezer te onderzoeken. In België wordt tien procent van de oplage verdeeld en zal dit voorjaar een apart onderzoek worden gehouden naar de waardering van LiveXS.

--



Ingezonden persbericht