Gemeente Venlo


DVD Wachters vanTajiri

20-2-2008

Terugkijkend op 2007 was voor onze stad de onthulling door koningin Beatrix van de Wachters op de Brug één van de absolute hoogtepunten van het jaar. Dagenlang werd over niets anders gepraat en Venlonaren hebben de beelden, en zeker ook de brugleuning, inmiddels in hun hart gesloten.

Ook de media hebben zich niet onbetuigd gelaten en de festiviteiten uitvoerig in beeld gebracht. Op verzoek van de gemeente Venlo heeft Omroep Venlo een compilatie van de beelden op één DVD samengebracht. Deze dvd kan natuurlijk onmogelijk een compleet beeld geven van de gehele dag en het proces van maanden dat vooraf ging aan de plaatsing, maar geeft zeker een goede impressie van het vele werk dat is verzet.

De DVD wordt gecompleteerd door een aflevering van het gemeentelijk tv programma Kijk eens naar Venlo' en een feestrede van Professor Pleij, waarin uitbreid wordt stilgestaan bij de maker van de beelden, Shinkichi Tajiri. De DVD is voor EUR 5,- te koop bij Museum van Bommel van Dam (Deken van Oppensingel 6 te Venlo) en bij het gemeentearchief (Dokter Blumenkampstraat 1 te Venlo)

Het eerste exemplaar van deze DVD is op woensdag 13 februari jl. door wethouder Freij aan de heer Tajiri aangeboden.