Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 13 februari 2008

Automobilist vliegt uit de bocht

Enschede

Een 45-jarige man uit Enschede raakte dinsdag 12 februari gewond, toen hij op de Haaksbergerstraat in zijn woonplaats met zijn auto uit de bocht vloog.

Op dinsdag 12 februari werd omstreeks 22.20 uur gemeld dat er een auto in de sloot lag aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Ter plaatse zagen agenten dat de bestuurder, buiten bewustzijn, nog in het voertuig zat. De brandweer heeft de man, een 45-jarige Enschedeër, uit het voertuig bevrijdt, waarna de man met onbekend letsel per ambulance vervoerd werd naar het ziekenhuis. De man bleek geen veiligheidsgordel te hebben gedragen.

Volgens getuigen was de bestuurder over de Haaksbergerstraat in de richting van Enschede gereden. De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Uit het onderzoek bleek dat de man, vermoedelijk door te rijden met te hoge snelheid, in een bocht de macht over het stuur was verloren.

In het ziekenhuis werd een bloedproef bij de man afgenomen.In afwachting van de uitslag van het onderzoek werd het rijbewijs van de 45-jarige ingevorderd. (08-018656)

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Hengelo

Een 16-jarige jongen uit Hengelo raakte dinsdag 12 februari gewond, toen hij op zijn fiets werd aangereden door een 35-jarige automobiliste uit Hengelo. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Sloetsweg en de Uitslagsweg in hun beider woonplaats.

Op dinsdag 12 februari werd omstreeks 22.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een automobiliste en een fietser op de kruising van de Sloetsweg en de Uitslagsweg in Hengelo. Uit verklaringen van betrokken bleek dat een 35-jarige vrouw uit Hengelo met haar auto over de Sloetsweg was gereden, in de richting van de Uitslagsweg. Bij de kruising met de Uitslagsweg verleende de 35-jarige geen voorrang aan een 16-jarige jongen uit Hengelo, die op de kruisende weg reed.

Bij de aanrijding raakte de 16-jarige fietser gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-018657)

Hennepkwekerij opgerold

Rijssen

In een woning aan de Vincent van Goghstraat in Rijssen werd dinsdag 12 februari een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Op dinsdag 12 februari werd gemeld dat in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Rijssen mogelijk een hennepkwekerij was gevestigd. Omstreeks 16.30 uur trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij van 605 planten aan. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken in opdracht van de Officier van Justitie in beslag werden genomen. (08-018512)

Kleine hennepkwekerij aangetroffen

Almelo

In een schuur bij een woning aan de Beekstraat in Almelo werd dinsdag 12 februari een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Op dinsdag 12 februari voerde de politie bij een woning aan de Beekstraat in Almelo een onderzoek uit naar mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij op het adres. In een schuur bij de woning werd een kwekerij, bestaand uit 144 planten aangetroffen. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken in opdracht van de Officier van Justitie in beslag werden genomen. Tegen de 41-jarige bewoonster van de woning wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-154387)

Bromfietser onderuit

Overdinkel

Een 17-jarige jongen uit Oldenzaal raakte dinsdag 12 februari gewond, toen hij met zijn bromfiets ten val kwam op de Hoofdstraat in Overdinkel.

Op dinsdag 12 februari werd omstreeks 20.00 uur gemeld dat een bromfietser onderuit was gegaan op de Hoofdstraat in Overdinkel. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige jongen uit Oldenzaal met zijn bromfiets het trottoir op wilde rijden. Bij die manoeuvre kwam de 17-jarige echter ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede. (08-018612)

Man op gestolen fiets aangehouden

Losser/Enschede

Een 24-jarige man uit Losser werd dinsdag 12 februari aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed over de Brinkstraat in Losser.

Op dinsdag 5 februari deed een 17-jarige jongen uit Losser aangifte van diefstal van zijn fiets. De jongen had zijn fiets omstreeks 20.00 uur die avond gestald aan de Brinkstraat in Losser. Toen hij rond 23.00 uur terug kwam, bleek de fiets te zijn verdwenen. Op dinsdag 12 februari zag een vriend van de aangever omstreeks 15.30 uur een onbekende man op de gestolen fiets rijden op de Gronausestraat in Enschede. Gealarmeerde agenten konden de man, een 24-jarige Lossernaar, achterhalen en hielden hem aan wegens diefstal en/of heling van de fiets. De politie doet nader onderzoek naar de manier waarop de 24-jarige in het bezit is gekomen van de fiets. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. (08-016937)

Jongeren aangehouden na diefstal

Enschede

Twee Enschedese jongens van 17 en 16 jaar werden dinsdag 12 februari aangehouden. De jongens worden er van verdacht diefstal te hebben gepleegd uit een aantal bussen van een vervoersbedrijf aan de Kottendijk in Enschede. Een derde verdachte, een 20-jarige jongen uit Overdinkel, werd op vrijdag 11 januari j.l. reeds aangehouden.

Op donderdag 29 november 2007 deed een medewerker van een vervoersbedrijf aan de Kottendijk in Enschede aangifte, omdat in een tiental bussen van het bedrijf goederen waren weggenomen. De diefstal zou hebben plaatsgevonden tussen 01.30 uur en 04.30 uur die nacht. De politie stelde een onderzoek in naar de diefstal. Naar aanleiding van het onderzoek kon op vrijdag 11 januari een 20-jarige jongen uit Overdinkel worden aangehouden in zijn woning. De 20-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Op dinsdag 12 februari werden een 17-jarige en een 16-jarige jongen uit Enschede aangehouden. Ook zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-154836)

Twee keer aangehouden binnen 12 uur

Enschede

Op 12 februari rond 14.30 uur, hield de politie vier mannen aan die in een bouwmarkt aan de Cromhoffsbleekweg schroevendraaiers hadden weggenomen. Een getuige had het kenteken genoteerd van de auto waarmee de vier mannen na de diefstal waren weggereden. De auto met de mannen werd uiteindelijk aangetroffen in Nijverdal, waar de vier, een 19-jarige, een 21-jarige en 22-jarige inwoner van Roermond en een 20-jarige inwoner van Eindhoven werden aangehouden. Zij bleken een uur hiervoor net te zijn vrijgelaten voor een ander delict.

Op 12 februari, rond 02.15 uur, werd op de Usselerrondweg een auto gecontroleerd door de politie. In de auto zaten drie mannen uit Roermond en een man uit Eindhoven. Bij controle bleek dat zij inbrekerswerktuigen in de auto voorhanden hadden, een overtreding van de APV. De vier mannen werden hiervoor aangehouden en ingesloten. De inbrekerswerktuigen, onder andere een koevoet en schroevendraaiers werden voor technisch onderzoek in beslag genomen. Na verhoor werden de mannen op dezelfde dag rond 14.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Een half uur later, rond 14.30 uur, werd kennis gegeven dat bij een bouwmarkt aan de Cromhoffsbleekweg door vier mannen een aantal schroevendraaiers werd weggenomen. Een getuige gaf het kenteken door van de auto waarmee de mannen waren weggereden. Dit bleek het kenteken te zijn van het voertuig waarin rond 02.15 uur de vier mannen met het inbrekersgereedschap werden aangetroffen. Het kenteken werd via de meldkamer doorgegeven aan alle eenheden in de regio en rond 15.00 uur werd de auto aangetroffen in Nijverdal, waarna de vier mannen wederom werden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-018166 en 08-018446)