Ingezonden persbericht


De allerleukste school van Nederland: S.G. Willem van Oranje in Oud-Beijerland

Hilversum, 13 februari 2008 ­ De allerleukste school van Nederland is bekend: Scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Vanmiddag was het Radio 538 School Award Gala in discotheek Brothers in Bunnik en daar maakte Radio 538 DJ Frank Dane de winnaar bekend. Duizend enthousiaste leerlingen van de vier genomineerde scholen waren tijdens het gala aanwezig. Milk Inc. en The Opposites zorgden voor een spectaculair optreden. De leukste school van Nederland heeft een Award en een vet schoolfeest met bekende artiesten en Radio 538 DJ's gewonnen.

Radio 538 DJ Frank Dane en de Koninklijke Luchtmacht riepen in januari alle middelbare scholen van Nederland op mee te dingen naar de Radio 538 School Award, de prijs voor de allerleukste school van Nederland. De vier genomineerde scholen die streden om de waren: Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee in Middelharnis, het Erfgooiers College in Huizen en Scholengemeenschap Willem van Oranje in Oud-Beijerland.

Vorige week kregen de genomineerden bezoek van Frank Dane, Eigen Huis en Tuin-styliste Corine Boon én het check out team. De leerlingen moesten zoveel mogelijk in het wit gekleed naar school komen en creatief aan de slag met de kleuren van Radio 538 en afbeeldingen van de Luchtmacht. Alle scholen winnen een schoolfeest met Radio 538 DJ's, bij de winnaar komen er ook bekende artiesten optreden.

Frank Dane over de winnaar: 'Alle scholen hebben er een super spektakel van gemaakt, ieder bezoek was een groot feest! Het was verschrikkelijk moeilijk, maar de leerlingen van 'De Willem' hebben gewonnen omdat zij de opdrachten perfect hebben uitgevoerd en het meest creatief waren. De ontvangst met 8 tractoren, 80 scooters, vuurwerk en confetti maakte veel indruk. Ook de witte duiven, de vijf bruiden en de tekening zo groot als de aula waren fantastisch!'

Winnaar 2006 en 2007

Het Adelbert College in Wassenaar sleepte de Radio 538 School Award vorig jaar in de wacht. Het Bogerman College in Sneek was de winnaar in 2006. De gewonnen schoolfeesten waren een groot succes.

Frank Dane is elke maandag- tot en met donderdagavond te beluisteren op Radio 538 van 21 tot 24 uur

De Radio 538 School Award is Airpowered by de Koninklijke Luchtmacht. Eén team. Eén taak.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Flevoland, Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet.

Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Jeroen Nieuwenhuize, Lindo Duvall, Tiësto, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.