Port of Rotterdam

John P.M. Verschelden benoemd tot algemeen directeur APM Terminals

13-02-2008

APM Terminals, de havens en terminals divisie van de A.P. Moller-Maersk groep, heeft John P.M. Verschelden (56) met ingang van 1 april 2008 benoemd tot algemeen directeur van haar project voor de nieuw te bouwen terminal op de 2e Maasvlakte in Rotterdam.

John Verschelden is vanaf 1980 in dienst van de groep en momenteel als vice president van APM Terminals op het hoofdkantoor van de divisie verantwoordelijk voor het onderhouden en de uitbouw van de relaties met nationale en internationale overheden en overheidsinstanties. Hij heeft binnen de groep eerder diverse functies vervuld op het gebied van container scheepvaart, landzijdig container transport, havens/terminals en sleepvaart- en bergingsactiviteiten.

De nieuwe terminal van APM Terminals op de 2e Maasvlakte zal naar verwachting rond 2014 in gebruik worden genomen en behoort tot de grootste projecten, die APM Terminals tot nu toe heeft ondernomen. Zij zal uiteindelijk 167 hectare beslaan, over 3,3 kilometer kademuur beschikken, eigen overslagpunten voor spoor en binnenvaart hebben en ruim 4,5 miljoen containers (TEU) per jaar kunnen overslaan.

Op deze terminal zullen de nieuwste inzichten op het gebied van efficiënte containeroverslag worden toegepast om zo te komen tot een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en om de grootste klasse containerschepen snel en efficiënt te kunnen lossen en laden. Ook op het gebied van milieu en duurzaamheid zal de terminal worden ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd met inachtname van de modernste technieken.