Persberichten Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht, 14-02-2008

Beroving

BILTHOVEN Op woensdagavond 13 februari werd een vrouw onder bedreiging van een wapen van haar tas beroofd.

Rond 21.05 uur ging een 59-jarige vrouw uit Utrecht pinnen bij een geldautomaat aan de Julianalaan. Terwijl zij in de pinruimte stond, werd plotseling de deur opengetrokken. Zij werd door een jongen met een wapen bedreigd en van haar tas beroofd. Zij zag dat achter de eerste verdachte nog een tweede verdachte stond. Beiden gingen er met de tas van het slachtoffer vandoor.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Er werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Een getuige verklaarde dat zij na de beroving drie verdachten had zien wegrennen.

De eerste verdachte was vermoedelijk een jongen van 16 - 18 jaar, ±
1.80 meter en een slank postuur. Hij droeg donkere kleding. Volgens de getuige had één van de verdachten een opvallende blauwe kraag op zijn jas.

Aan getuigen van de beroving of aan mensen die de verdachten op de Julianalaan of in de omgeving daarvan hebben zien rennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft op woensdag 13 februari van 13.45 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg gehouden. Van 1139 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 20 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 103 km/u.

Straatroof

ZEIST Een 26-jarige man uit Utrecht werd op woensdagavond van zijn laptop beroofd.

Rond 18.50 uur liep de Utrechter over de Driebergseweg uit de richting van Zeist in de richting van het station Driebergen/Zeist. Toen hij net het bordje van de bebouwde kom van Zeist was gepasseerd, zag hij dat een bromfiets met twee opzittenden hem tegemoet kwam rijden. Toen de bromfiets langs hem reed, rukte de passagier de laptoptas van de schouder van de Utrechter. Vervolgens gaf de bestuurder van de bromfiets gas en gingen de verdachten er in de richting van Zeist vandoor.

Beide verdachten waren jongemannen van 18 22 jaar en 1.75 1.80 meter lang en zij hadden donkere kleding aan. De bestuurder droeg een open grijze helm en de passagier had een dichte helm op.

Aan getuigen van deze straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

ZEIST Op woensdag 13 februari werd door twee mannen een gewapende overval op een winkel gepleegd.

Rond 11.00 uur kwamen twee mannen een winkel aan de Torenlaan binnen. Zij bedreigden het personeel met een wapen. Vervolgens vernielden zij een vitrine en haalden daar goederen uit. Daarna ging het tweetal ervandoor.

De politie kwam met meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, ter plaatse. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld. Op de Panweg zagen agenten een jongen die aan het signalement voldeed. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, werd aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de aangehouden verdachte niet bij de overval betrokken was. Hij werd in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Signalementen:


1- Een jongeman van ongeveer 1.70 meter lang, rond bol hoofd en hij droeg een kort nylon jack tot zijn heup;


2- Een jongeman van 1.70 1.80 meter, slank postuur en ook hij droeg een zwart nylon jack

Aan getuigen van de overval of van de vlucht van de verdachten wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietsster gewond

DE BILT Op woensdag 13 februari kwam een bromfietsster ten val en raakte gewond.

Rond 08.30 uur reed een 16-jarig meisje uit Maarssen met haar bromfiets over de Dr. Welfferweg, komende uit de richting van de Kerkdijk en gaande in de richting van de Korssesteeg. Zij zag dat een automobilist die voor haar reed, remde. Daarop remde zij zelf ook, raakte in een slip en kwam met haar bromfiets ten val. De automobilist merkte kennelijk niets van het ongeval en reed door.

Het meisje is met nek- en rugklachten en letsel aan haar gezicht per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.