Partij van de Arbeid

Stop verhuiscircus Europees Parlement

14-02-2008 01:24

PvdA voorzitter Lilianne Ploumen en internationaal secretaris Marije Laffeber roepen de petitie www.oneseat.eu te steunen. Met deze petitie wordt aandacht gevraagd een einde maken aan het geldverslindende verhuiscircus van het Europees Parlement tussen Brussel en Straatsburg.

Alle Europarlementariërs uit Nederland - zonder uitzondering - ondersteunen deze actie. Het Europees Parlement vergadert drie weken per maand in Brussel en een week per maand in Straatsburg. Dit verhuiscircus kost de Europese belastingbetaler ongeveer 200 miljoen euro per jaar en neemt veel tijd in beslag.

Het verhuiscircus is naast slecht voor het milieu ook een doorn in het oog van veel burgers en politici. Het zou efficiënter zijn de werkzaamheden te concentreren in Brussel. Dat is de boodschap die de PvdA al jaren uitdraagt.

Om van de omslachtige vergaderafspraak af te komen, moeten álle regeringen van EU lidstaten instemmen met een wijziging. Een deel van de Europese regeringsleiders weigert gehoor te geven aan deze oproep.

De initiatiefnemers van www.oneseat.eu hebben ondertussen al meer dan één miljoen elektronische handtekeningen verzameld tegen het verhuiscircus, om daarmee druk uit te oefenen op de Europese regeringsleiders. De PvdA ondersteunt dit initiatief van harte en roept hierbij de leden van de PvdA op de oproep te ondertekenen en door te sturen aan vrienden en bekenden.
Steun de actie op www.oneseat.eu