Drie Rotterdamse meiden houden de beste spreekbeurt over Unicef 14 februari 2008, Den Haag - Lauren, Estelle en Shannen uit groep 7 van OBS De Pijler uit Rotterdam hebben de Nationale Spreekbeurtwedstrijd van Unicef gewonnen. Vandaag kregen zij uit handen van Unicef en KlasseTV een digitaal schoolbord voor hun school. Volgens de jury zagen de drie meiden er in hun Unicef T-shirt goed uit en zat de spreekbeurt inhoudelijk ook heel goed in elkaar. Maar vooral de opdracht aan de klasgenoten om een toneelstukje te maken over wat de meiden net hadden verteld, vond de jury erg verrassend.

De tweede prijs, een schoolreis voor de hele klas naar het Openluchtmuseum in Arnhem ging naar School met de Bijbel uit Noordeloos. Groep 7 en 8 van de Kruudwis uit Venray wonnen USB-sticks inclusief 6 maanden gratis toegang tot de educatieve games van KlasseTV. De winnaar van de verloting van het gratis jaarabonnement op KlasseTV is CBS De Wildemaet uit Elburg.

Unicef en KlasseTV organiseerde dit jaar voor het eerst de Spreekbeurtwedstrijd. Kinderen konden hun spreekbeurt filmen en plaatsen op een speciale website. In totaal hebben 40 scholen meegedaan aan de wedstrijd.

Nationale Spreekbeurtactie Op 20 november startte de Nationale Spreekbeurtactie van Unicef. De spreekbeurtactie wordt jaarlijks gehouden op de Internationale dag voor de Rechten van het Kind en stond dit jaar in het teken van Unicefs campagne `Nooit meer Bang' voor kinderen in conflictgebieden.

In 2007 deden er maar liefst 1.823 basisscholen mee aan de Nationale Spreekbeurtactie van Unicef. Er zijn 7.153 spreekbeurtpakketten besteld, wat inhoudt dat er meerdere spreekbeurten werden gehouden per basisschool. De website trok van oktober tot december 1.6750 unieke bezoekers.


* * * *