Gemeente Zeist

14-02-2008: Kamperen in Zeist
Laatst gewijzigd: 07 maart 2008

Datum 14 februari 2008

Kamperen in Zeist

Op 1 januari 2008 is landelijk de Wet op de Openlucht Recreatie (WOR) ingetrokken. Deze wet bevatte onder andere een verbod op kamperen buiten kampeerterreinen. Door intrekking van de WOR is het verbod op kamperen buiten kampeerterreinen komen te vervallen.

Het College heeft daarom nu besloten om een verbod hierop in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. Op dit verbod kan in bepaalde situaties wèl ontheffing worden verleend om zodoende maatwerk te kunnen leveren. Een voorbeeld zou kunnen zijn het kamperen tijdens sporttoernooien.

Voor wat betreft kamperen op kampeerterreinen heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten om dit te blijven regelen in de betreffende bestemmingsplannen. Dit was al de werkwijze voor 1 januari en dat blijft zo.

Met dit Collegebesluit sluit de Gemeente Zeist aan bij de landelijke richtlijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het advies van de Vereniging van Recreatieondernemers (RECRON) en bij de beleidslijn zoals die in de regio door buurgemeenten wordt / zal worden gevolgd.