ORTEC Team Support Systems met staatssecretaris naar China


ORTEC Team Support Systems met staatssecretaris van Gezondheid, Welzijn en Sport naar China

GOUDA, 20080214 -- Directeur Gert Jan Wormmeester van Team Support Systems vertrekt aanstaande zaterdag samen met Erik Kaats, senior sales manager van ORTEC naar China, op uitnodiging van het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF). Hiermee sluit ORTEC Team Support Systems zich aan bij de delegatie van innovatieve bedrijven, organisaties en afgevaardigden van diverse universiteiten die zich onder leiding van de Staatssecretaris van Gezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker zullen presenteren in China.

"We zullen laten zien wat Nederland en natuurlijk ook ORTEC Team Support Systems in huis heeft", aldus Gert Jan Wormmeester van Team Support Systems, het bedrijf dat bekend is van haar analysesystemen binnen de sport.

Asian Games
Met de Olympische (2008) en de Aziatische (2010) Spelen voor de deur is China druk doende om zich te oriënteren op sport-gerelateerde technologieën. "China heeft al interesse getoond in de Nederlandse manier van coaching en het gebruik van statistieken", zegt Gert Jan Wormmeester. "Momenteel hebben we een aantal belangrijke afspraken op de agenda staan. Zo zijn we uitgenodigd om te komen praten met de organisatie van de Asian Games. Dit is vergelijkbaar met de Olympische Spelen, alleen vinden de Asian Games om de twee jaar plaats. Verder hebben we een afspraak bij een groot volleybal- en basketbalcentrum. Zij willen graag met ons praten over onze volleybalstatistieken."

Over ORTEC Team Support Systems
ORTEC Team Support Systems, onderdeel van de ORTEC Groep, ontwikkelt ICT-systemen voor de sportwereld. De systemen meten prestaties van spelers en teams, waarmee clubs, sportbonden en sponsoren talenten en topatleten kunnen volgen en de media van analyses kunnen worden voorzien. Ook bieden ze ondersteuning bij teamsamenstellingen, spelanalyses en sportplanningen. Hierdoor kunnen teams beter functioneren en efficiënter worden ingezet. De samenwerking tussen Team Support Systems en ORTEC, aanbieder van geavanceerde planningsoplossingen met ruim 800 klanten wereldwijd, versterkt internationaal de ontwikkeling en inzet van ICT-systemen en -oplossingen in de sportwereld en andere sectoren.

Over ORTEC
ORTEC is één van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1000 klanten wereldwijd, 600 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.





ORTEC