Politie Amsterdam-Amstelland



Vier aanhoudingen na vechten in supermarkt / Slotervaart (14/02/08)

De politie heeft vier Amsterdamse mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar aangehouden nadat zij met een beveiligingsmedewerker van een supermarkt in Slotervaart hadden gevochten.

De mannen waren woensdag rond het middaguur in de supermarkt waarna één van hen werd aangesproken door een beveiligingsmedewerker in verband met een vermeende diefstal. De mannen keerden zich tegen het personeelslid waarbij klappen vielen en gingen er toen vandoor. Agenten konden aan de hand van bewakingsbeelden van het cameratoezicht in Slotervaart de verdachten identificeren als leerlingen van een Amsterdamse school. Ãén van hen werd woensdagmiddag al aangehouden. De andere aanhoudingen volgden donderdagmorgen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding voor straatroof / Hobbemastraat (14/02/08)

Na een straatroof op de Hobbemastraat heeft de politie donderdagmorgen een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een tas van een 19-jarige vrouw in de nacht van woensdag op donderdag.

Het slachtoffer fietste op de Hobbemastraat waarbij haar tas uit haar handen werd gerukt. De dader vluchtte daarop weg en sprong in een auto. De vrouw kon het kenteken nog noteren en gaf dit door aan de gewaarschuwde politie. Later in de nacht werd de verdachte man op zijn woonadres aangehouden. Het Bureau Opsporing van district Zuid heeft deze zaak in onderzoek.

De politie is nog op zoek naar de twee daders van een andere straatroof. Deze vond woensdagmiddag plaats op de Admiralengracht. Het slachtoffer, een 43-jarige man uit Amsterdam, werd onder bedreiging van een mes beroofd van enkele honderden euro's. Na de beroving renden de mannen weg naar de Jan van Riebeekstraat en sprongen daar op een scooter.

Overval mislukt na ingrijpen personeel / Diemen (14/02/08)

Kordaat ingrijpen van een personeelslid heeft woensdagavond een overval op een supermarkt in Diemen doen mislukken. Na een korte worsteling kon de gemaskerde en gewapende dader ontkomen.

Rond acht uur kwam de overvaller de supermarkt binnen en richtte een vuistvuurwapen op een kassamedewerker. Een ander personeelslid kon de dader vanachter benaderen en greep de opvallend kleine man vast. Na een worsteling ging deze er zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond. Bureau Opsporing van disitrict Oost heeft de zaak in onderzoek.