Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 14 februari 2008

Beschonken bestuurder botst meerdere keren

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede werd woensdag 13 februari aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol meerdere aanrijdingen had veroorzaakt op de kruising van De Heurne met de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats.

Op woensdag 13 februari werd omstreeks 21.50 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van De Heurne met de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ter plaatse zagen agenten dat een automobilist meerdere aanrijdingen had veroorzaakt, onder meer met een lichtmast en verkeerslicht. Volgens getuigen was de bestuurder, een 22-jarige man uit Enschede, aan komen rijden vanaf de Oldenzaalsestraat, uit de richting van de Molenstraat. Bij de kruising met De Heurne was de man door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt geraakt. De 22-jarige werd meegenomen naar het politiebureau voor een alcoholcontrole. De man blies 1,99 promille. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was beginnend bestuurder. (08-019130)

Verdachte hennepkwekerij aangehouden

Rijssen

Een 32-jarige vrouw uit Rijssen werd woensdagmiddag 13 februari aangehouden, omdat in haar woning aan de Vincent van Goghstraat een in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen.

Op dinsdag 12 februari trof de politie in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Rijssen een hennepkwekerij aan. De kwekerij werd ontmanteld. De politie stelde een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Naar aanleiding van het onderzoek kon op woensdag 13 februari de 32-jarige huurster van de woning worden aangehouden. De vrouw werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-018512)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van woensdag 13 februari j.l.:

Hennepkwekerij opgerold

Rijssen

In een woning aan de Vincent van Goghstraat in Rijssen werd dinsdag 12 februari een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Op dinsdag 12 februari werd gemeld dat in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Rijssen mogelijk een hennepkwekerij was gevestigd. Omstreeks 16.30 uur trof de politie inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij van 605 planten aan. De kwekerij werd ontmanteld, waarbij alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken in opdracht van de Officier van Justitie in beslag werden genomen. (08-018512)

Medeverdachte insluipingen aangehouden

Hengelo

Een 25-jarige vrouw uit Hengelo werd woensdag 13 februari aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht, samen met een 17-jarige plaatsgenoot die maandag al werd aangehouden, meerdere diefstallen te hebben gepleegd uit diverse bejaardenwoningen in Hengelo.

Op maandag 11 februari hield de politie een 17-jarige Hengeloër aan in verband met meerdere insluipingen en diefstallen bij bejaardenwoningen in Hengelo. Na de aanhouding van de 17-jarige werd het onderzoek voortgezet. Uit het onderzoek kwam een tweede verdachte, een 25-jarige vrouw uit Hengelo, naar voren. De 25-jarige werd op woensdag 13 februari aangehouden en in verzekering gesteld. Op donderdag 14 februari werd ook de 27-jarige broer van de vrouw aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met zijn zus en de 17-jarige Hengeloër verantwoordelijk te zijn voor een inbraak bij een slijterij aan de Industriestraat in Hengelo. De inbraak vond plaats in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 januari. De politie onderzoekt of het drietal, al dan niet gezamenlijk, verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen in de afgelopen periode.

Uit het onderzoek tot op heden is gebleken dat mogelijk nog niet alle benadeelden aangifte hebben gedaan bij de politie. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van diefstal worden dringend verzocht altijd aangifte te doen. (08-000247 / 08-005984)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van dinsdag 12 februari j.l.:

Diverse insluipingen in bejaardenwoningen

Hengelo

Op maandag 11 februari heeft de politie in Hengelo een 17-jarige Hengeloër aangehouden in zijn woning op verdenking van insluipingen en diefstallen uit diverse bejaardenwoningen in zijn woonplaats. Het onderzoek is nog in volle gang waarbij meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Sinds december 2007 hebben diverse bewoners van bejaardenwoningen aan de Hennepstraat en Backenhagen in Hengelo aangifte gedaan van insluipingen en diefstal van diverse goederen uit hun woningen. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon op maandag 11 februari een 17-jarige verdachte uit Hengelo worden aangehouden. De 17-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie Twente hoopt nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. (08-000247)

Auto verliest motorkap, bestuurder gewond

Enschede

Een 24-jarige Enschedeër raakte op 13 februari rond 17.00 uur licht gewond toen de motorkap van de door hem bestuurde auto losraakte terwijl hij op de N35 reed.

Op 13 februari rond 17.00 uur, reed een 24 jarige automobilist uit Enschede over de rijbaan van de N 35. Hij bestuurde een zogenaamde kitcar, een zelfbouw open sportwagen op basis van het chassis van een Citroën. Door onbekende oorzaak raakte de motorkap van zijn voertuig los. De motorkap woei tegen zijn hoofd en daarna tegen de voorruit van een hem tegemoetkomende vrachtauto, bestuurd door een 42-jarige man uit Hardenberg. De Enschedeër raakte door de klap van de motorkap gewond aan zijn hoofd en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen liep aan de voorzijde schade op. (08-019050)

Fietser gewond bij aanrijding auto

Borne

Een 77-jarige fietser raakte op 13 februari rond 22.00 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Von Bonninghausenstraat.

Op 13 februari rond 22.00 uur, reed een 55-jarige inwoner van Losser als bestuurder van een bestelauto over de Oude Almeloseweg. Ter hoogte van de kruising met de Von Bonninghausenstraat sloeg deze automobilist linksaf. Hij nam deze bocht echter te krap, waardoor hij op het rijbaangedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Daardoor kwam hij met de linkerbuitenspiegel in aanrijding met een 77-jarige fietser die op de Von Bonninghausenstraat reed. Deze fietser kwam daardoor ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn fiets werd rondom beschadigd. (08-019124)

Noot voor de redactie /

Politie Twente