ABVAKABO FNV

Debat over generatiekloof bij Henri Polak-lezing

"Gij kunt uw tegenstanders slechts dan met goed gevolg bestrijden als gij u wapent met hun strijdmiddelen. En dat is het kapitaal," aldus Henri Polak (1868-1943).

A.s. 19 februari wordt in vakbondsmuseum De Burcht in Amsterdam de Henri Polak-lezing gehouden door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan. De lezing heet `Henri Polak en de Agenda van de Toekomst'. Hebben de ideeën van Polak nog zeggingskracht voor een nieuwe generatie?

ABVAKABO FNV wil met name de jongere leden uitnodigen mee te praten en in discussie te gaan over de vraag hoe om te gaan met de generatiekloof die de vakbeweging parten speelt. Wat zijn de toekomstkansen van de vakbond in haar huidige vorm?

140 jaar Henri Polak

SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan zal op 19 februari de eerste Henri Polaklezing in De Burcht verzorgen. Hij doet dit in een duo-presentatie met jong vakbondstalent.

Met een bijzonder programma staat De Burcht op 19 februari stil bij de 140ste geboortedag van Henri Polak, grondlegger van de moderne vakbeweging. Wat was zijn betekenis? En hebben zijn denkbeelden nog zeggingskracht voor een nieuwe generatie van jonge vakbondsmensen? Gespreksleider Pieter Hilhorst staat borg voor een levendige bijeenkomst.

Programma-overzicht

13.30 uur Aankomst, koffie

14.00 uur Muzikale opening van de bijeenkomst m.m.v. Pauline van Antwerpen
14.15 uur Welkom door Arie Stolk
14.25 uur Profiel van Henri Polak - door prof.dr. Lex Heerma van Voss 14.50 uur Muzikaal intermezzo
15.00 uur Henri Polaklezing door SER-voorzitter dr. Alexander Rinnooy Kan
15.30 uur Reactie door jong vakbondstalent Judith Ploegman (FNV-Jong) en Klaas Pieter Derks (CNV Jongeren)
16.00 uur Pauze
16.15 uur Paneldiscussie met vertegenwoordigers van de (jongeren-)vakbeweging in Nederland o.l.v. Pieter Hilhorst. 17.00 uur Muzikale afsluiting en borrel

Meer info: http://www.deburcht.org/