Persbericht

Manhattan Associates Labour Management-oplossing voorspelt personeelsbehoefte in piekperiodes

Bedrijven kunnen arbeidsbehoefte op dag, ploeg en taakniveau bepalen met LMS

Nieuwegein 19 februari 2008 Manhattan Associates, marktleider op het gebied van supply chain-oplossingen, introduceert een applicatie voor het voorspellen en optimaliseren van de personeelsbezetting die speciaal is ontworpen voor de behoeftes van distributiemanagers. Met de nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in de Labour Management-oplossing (LMS) van Manhattan Associates, kunnen distributiemanagers voorspellen hoeveel medewerkers per dag, shift of zone in het warehouse nodig zijn om een taak uit te voeren.

Tijdens hectische piekperiodes kunnen retailers alleen met operationele perfectie de juiste producten op tijd bij de klant krijgen. De nieuwe functionaliteit leest historische volumes en vertaalt deze naar voorspellingen voor arbeidsbehoeften. Een distributiemanager kan kosten controleren en productiviteit verhogen door de balans tussen reguliere en tijdelijke krachten en overuren te optimaliseren. Zo is hij er zeker van dat werknemers aanwezig zijn wanneer dat nodig is. Verder kan het LMS identificeren waar tekorten of overschotten ontstaan en hier vroegtijdig voor waarschuwen, zodat de distributiemanager actie kan ondernemen.

Volgens een recente studie van het Supply Chain Consortium variëren de toenames in piekperiodes ten opzichte van niet-piekperiodes van 15 tot 300 procent, afhankelijk van het bedrijf en de verticale markt. Uit het onderzoek blijkt ook dat bedrijven twee keer zoveel betalen aan overuren en tijdelijke krachten tijdens drukke maanden, vergeleken met rustige periodes.

Het Supply Chain Consortium onderzocht verder dat een tijdelijke distributiekracht gemiddeld tussen de 20 en 96 uur training nodig heeft. Als managers verwacht werk kunnen voorspellen ook op korte termijn kunnen zij de training ook vooruit plannen. Dan heeft een tijdelijke kracht de benodigde training gehad om productief te werken en kan hij direct aan de slag, zonder het personeelsbudget onnodig te belasten.

Er bestond nog geen betrouwbare manier voor distributiemanagers om arbeidsmiddelen te plannen. Wanneer het volume toenam, verhoogden managers het aantal overuren en de inzet van tijdelijke krachten, omdat zij geen keuze hadden , zegt Jan Heijblom, Sales Manager Central Europe bij Manhattan Associates. De verbeteringen van inzicht- en planningsmogelijkheden hebben impact tot ver buiten het warehouse, aangezien ze de kosten van verkochte goederen verlagen en de totale opbrengsten verhogen.

(356 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE" is een portfolio van software-oplossingen en technologie dat organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: maudg@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Jan Heijblom, Sales Manager Central Europe van Manhattan Associates: Tel: +31 (0) 30 214 3056
Fax: +31 (0) 30 214 3099
E-mail: jheijblom@manh.coma

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com