Ingezonden persbericht


Plan van Aanpak EAIG bekend gemaakt

Orangefield Trust (voorheen ING Trust) voorziet in back office

Amsterdam, 19 februari 2008

CVinNood heeft een Plan van Aanpak opgesteld om de voortzetting van het beheer van een twintigtal vastgoedfondsen van het failliete Euro American Investors Group (EAIG) veilig te stellen. De curator van EAIG, dat het beheer onder zich had, acht zich niet in de positie om zich met het beheer van de fondsen bezig te houden. De fondsen moeten het op dit moment dus zonder beheer stellen. Het plan is gepubliceerd op www.cvinnood.nl. Volgens het plan zal de Stichting Participanten Euro American International, opgezet door enkele participanten, gedurende een korte interim periode het beheer reorganiseren. Tevens zal deze Stichting namens de beleggers met de curator van EAIG kunnen onderhandelen en de noodzakelijke interim maatregelen nemen.

Het Plan van Aanpak stelt de belangen van de belegger centraal en geeft een belangrijke toezichthoudende positie aan de Raden van Advies en Besturen van de fondsen gedurende de interim periode. CVinNood is bereid het bestuur van de stichting te vormen. Bovendien is Orangefield Trust, voorheen ING Trust, bereid om haar back office ter beschikking te stellen ter ondersteuning van de stichting.

Henri Lantsheer, directeur van de Stichting CV in Nood: 'Alleen door bundeling van de belangen kan een efficiënte overgang van het beheer van de fondsen worden gerealiseerd. Het Plan van Aanpak maakt dit op praktische wijze mogelijk. Ik ben daarbij erg blij dat Orangefield Trust als back office wil fungeren. De mogelijkheden van deze organisatie om in een korte periode veel werk te verzetten zijn een groot pluspunt voor de beleggers.'

Stichting CV in Nood (www.cvinnood.nl) is een onafhankelijk opererende organisatie, die actief voor de belangen van beleggers in Commanditaire Vennootschappen en maatschappen opkomt. CV in Nood verenigt de participanten van de CV of Maatschap en vertegenwoordigt hen jegens de beherend vennoot, banken en overige betrokkenen partijen. Stichting CV in Nood verzorgt namens de participanten de begeleiding van verkoop van schepen, vastgoed- en overige objecten door de CV en begeleidt reorganisaties en herfinancieringen.



Ingezonden persbericht