KNHS


Bestuurswisseling en nieuwe plannen bij Belangen Vereniging Eventing 19 februari 2008

Ermelo - Vrijdagavond 15 februari hield de Belangen Vereniging Eventing (BVE) haar jaarvergadering op het KNHS centrum. Ondanks de lage opkomst zijn er een aantal nieuwe plannen gemaakt en heeft een wijziging in het bestuur plaatsgevonden.

Na een aantal jaren actief te zijn geweest is Adriaan Smeulders teruggetreden uit het bestuur. Adriaan zal tevens terugtreden uit de atletencommissie. In zijn plaats is Anton van der Schans het nieuwe bestuurslid. Het bestuur bestaat nu uit Dirk Stuip (voorzitter), Merel Schurink (secretaris) en Anton van der Schans (penningmeester).

De BVE zet zich in het nieuwe seizoen vooral in om de kwaliteit van de wedstrijden te helpen verbeteren. Hiervoor zal een proef worden gedaan met een Ruitervertegenwoordiger, zoals ook op internationale wedstrijden gebruikelijk is. Tevens zullen de wedstrijden achteraf worden beoordeeld, waarbij de beoordeling wordt toegevoegd aan de online kalender van www.eventingsport.com.

Naast de kwaliteit zal er in 2008 wederom actief aan kennisdeling worden gedaan. Hiervoor zal in juni een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij de onderwerpen voeding en sponsoring zeker op de agenda zullen staan. Niet in de laatste plaats is er aandacht voor trainingen, hiervoor zal de BVE onder haar leden een enquête houden om uit te zoeken aan welke trainingen het meeste behoeft bestaat.

Naast de plannen voor 2008 werd er ook uitvoerig gesproken over de veiligheid binnen de sport. Belangrijke constatering hierbij was dat er onder de ruiters draagvlak is ontstaan om ook op nationaal niveau een qualifying result in te voeren zoals bij de FEI reeds gebruikelijk is.