Ingezonden persbericht


CNN start iReport.com voor iedereen die zijn eigen nieuws wereldkundig wil maken

Website voor ooggetuigenverslaggeving vervolg op CNN's iReport

CNN start vandaag met de proef site van iReport.com, de eerste ongecensureerde, ongefilterde en onbewerkte website voor en door gebruikers. iReport.com zal in maart officieel van start gaan en gebruikers een open forum bieden, inclusief instrumenten, om eigen nieuws te uploaden zodat dit met anderen gedeeld en besproken kan worden.

De proef site is momenteel beschikbaar op http://beta.ireport.com. iReport.com is het vervolg op het succesvolle iReport initiatief van CNN, dat bijna 100.000 video, foto en tekstinzendingen mocht ontvangen sinds i-Report 18 maanden geleden werd gelanceerd op CNN.com. Vele ontvangen iReports - zoals het mobiele telefoonfilmpje van de schietpartij op de Technische Universiteit van Virginia, beelden van de instortende brug in Minneapolis, Minnesota, en ooggetuigenverslagen van extreme weerssituaties en politieke protesten over de gehele wereld- gaven een extra dimensie aan de berichtgeving van CNN op televisie.

Na uitgebreide screening verscheen ongeveer 10% van de ingezonden iReports op CNN.com; maar op iReport.com zullen alle inzendingen onmiddellijk te zien zijn. Inzenders aan iReport.com maken kans dat hun materiaal (na doorlichting en toestemming om te publiceren) verschijnt op televisie of op CNN.com.

Iedere bezoeker van iReport.com kan de gehele inhoud zien zonder zich te hoeven registreren. Een eigen profiel kan worden aangemaakt om audio opnamen, foto's, video's en tekst in te sturen en ook verbonden te zijn met andere iReporters met gezamenlijke interesses, zoals ook op andere sociale netwerk sites het geval is.

Zoals de meeste andere 'user-generated content sites', heeft iReport.com Community Guidelines ontwikkeld en zal de inhoud van de site niet gecensureerd of gescreend worden. Zolang de inzendingen voldoen aan de richtlijnen zullen ze op iReport.com verschijnen. Daarnaast kunnen gebruikers van de site materiaal ter beoordeling voorleggen aan een onafhankelijke derde.


---

Noot voor de redactie (