Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 19 februari 2008

Drietal aangehouden voor diefstal kabels

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagochtend drie personen aan voor diefstal. Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.45 uur een auto wegrijden bij een bedrijf op de Schotsbossenstraat. De auto bleek bij navraag niet apk-gekeurd te zijn. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto bleek bekabeling te liggen die deels gemaakt is van koper. De inzittenden verklaarden dat dit afval was wat ze net bij een bedrijf hadden weggehaald. Hierop zijn de 26-jarige vrouw uit Zegge, 25-jarige man uit Roosendaal en de 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor diefstal. De 25-jarige Roosendaler is een veelpleger en is in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Van de eigenaar van de bekabeling zal aangifte worden opgenomen.

Overval op tankstation

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag even na 06.00 uur melding van een gewapende overval op een tankstation aan de Burgemeeste Schneiderlaan. Twee gemaskerde mannen, gewapend met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, dwongen een net gearriveerde medewerkster de winkel te openen. Ze bedreigden de medewerkster. Enkele minuten later verlieten ze het pand met een geldbedrag. Ze zijn er vermoedelijk te voet vandoor gegaan in onbekende richting. De politie zoekt de omgeving af met een diensthond, maar dit bleek tevergeefs. Technisch rechercheurs zijn gestart met een sporenonderzoek in het pand. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.
Een getuige zou in de omgeving van het tankstation twee gemaskerde mannen hebben gezien. De politie verzoekt deze getuige zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Tweetal aangehouden na vondst hennep

ROOSENDAAL: De politie zag op maandag tegen 01.30 uur een auto rijden over de Hoogstraat. De bestuurder leek verdwaald. De politie gaf hem een stopteken en rook bij het aanspreken van de bestuurder een hennepgeur. In eerste instantie overhandigde de bestuurder een kleine hoeveelheid hennep. De bijrijder probeerde hierna iets weg te moffelen in de auto. Het bleek bij controle een pakket met 100 gram hennep te zijn. Er werd ook nog 12 gram hennep gevonden. De 30-jarige Belgen zijn aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden voor inbraak en heling

RUCPHEN: Een medewerker van een bedrijf aan de Rijksweg-Zuid zag op zondagmiddag een onbekende man staan in het bedrijf. Het slot van het hek om het bedrijf was geforceerd en een onbekende man en een onbekend voertuig stonden in het pand. De man sloot het pand af en belde de politie. Bij aankomst bij het pand is met een hond gezocht naar de onbekende man. Deze bleek niet meer in het pand aanwezig. Getuigen zagen de man even later weer lopen. De 24-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op de Rijksweg-Zuid. De verdacht is in verzekering gesteld en het onbekende voertuig uit de loods is in beslag genomen voor verder onderzoek, omdat deze mogelijk gestolen is.

Man beroofd

BERGEN OP ZOOM: Op maandagochtend werd een 26-jarige man uit Bergen op Zoom beroofd. De man liep omstreeks 07.45 uur over het Primulaveld. Hier werd hij door een onbekende tegen een garagedeur gedrukt en werd hij gedwongen zijn waardevolle goederen af te geven. Hierbij werd hij bedreigd met een mes. Toen hij weigerde de goederen af te geven, werd hij mishandeld en ging de onbekende man er alsnog met o.a. zijn MP3-speler vandoor. De man liep o.a. gekneusde ribben en een pijnlijke rug op. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt gezochte aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondag op de Caveleriestraat even voor 13.00 uur een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aan. De man was gesignaleerd en moest in totaal nog 158 dagen zitten. De man is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Snelheidscontrole

KRUISLAND: Op zondag is tussen 14.00 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Roosendaalseweg. Van de 289 passanten waren er 50 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 105 km/u, terwijl hier een maximum van 60 km/u geldt.

Ex-portier aangehouden voor mishandeling klanten

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagohtend een 35-jarige man uit Oud Gastel aangehouden voor mishandeling. Tegen de man, die als portier werkte bij een tweetal horecagelegenheden, zijn in totaal vier aangiften gedaan. Twee mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden begin december en twee in februari tijdens het carnavalsweekend. Het gaat om vier mannelijke aangevers die allemaal zonder aanwijsbare reden in het gezicht zijn geslagen in één van de gelegenheden. In één geval is het slachtoffer met een houten voorwerp op het lichaam geslagen. Het letsel liep uiteen van blauwe plekken en verkleuringen tot een gat in het hoofd. De verdachte was bij zijn aanhouding in bezit van een boksbeugel en een ploertendoder. Deze zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg