Unieke, eenmalige uitgaven van Kluun, Wieringa, Winnen en Uphoff


Nederlandse auteurs schrijven boek voor genietmoment met Hertog Jan

ACEN, 20080219 -- Schrijvers Kluun, Tommy Wieringa, Peter Winnen en Manon Uphoff hebben ieder een 30-minuten verhaal geschreven. Precies genoeg tijd om al lezend optimaal te kunnen genieten van een glas Hertog Jan Grand Prestige. De smaak van dit bijzondere, zware bier komt het best tot zijn recht wanneer er een halfuurtje de tijd voor wordt genomen. Bierliefhebbers ontvangen één van deze vier eenmalige uitgaven bij aankoop van een sixpack of een bestelling van Grand Prestige in de horeca.

Grand Prestige is de grote trots van Hertog Jan en wordt gebrouwen in de authentieke Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Brouwmeester Gerard van Den Broek:
"Hertog Jan Grand Prestige is een zeer bijzonder, zwaar bier en goed beschouwd een `gerstewijn'. En net als bij wijn neem je bij Hertog Jan Grand Prestige de tijd om te ruiken, proeven en te genieten. Het liefst een halfuurtje. Om dit halfuurtje nog wat aangenamer te maken, hebben schrijvers Kluun, Tommy Wieringa, Peter Winnen en Manon Uphoff speciaal voor Hertog Jan een 30-minuten verhaal geschreven."

Verrassend
Titels van de vier boekjes zijn `Mister' van Tommy Wieringa, `Het Rode' van Manon Uphoff, `De Missie' van Peter Winnen en `Memoires van een Marketingsoldaat' van Kluun. Peter Winnen: "Ik vind het een verrassende keuze dat bierbrouwer Hertog Jan zijn speciaalbier na Ode aan de Herfst blijft koppelen aan literatuur. Daarom heb ik samen met mijn drie collega-schrijvers graag gehoor gegeven aan het verzoek om een verhaal voor de `Neem de Tijd' campagne te schrijven. Het zijn naar mijn idee vier prikkelende verhalen geworden, waarvan ik zou zeggen `verzamel ze allemaal'. Ik hoop dat de consument er net zo van geniet als van de Grand Prestige zelf."
Bij aankoop van een sixpack Grand Prestige of bij een bestelling van een Grand Prestige in een Hertog Jan café ontvangt de consument één van de vier boekjes. Ook kan de bier- en boekenliefhebber een recensie achterlaten op www.hertogjan.nl/neemdetijd. Als beloning wordt dan een van de andere 30-minuten verhalen naar keuze toegestuurd.

Over Hertog Jan en Grand Prestige
Brouwmeester Gerard van den Broek brouwt met zijn team de bijzondere bieren van Hertog Jan. Grand Prestige wordt ook wel `gerstewijn' genoemd. Niet alleen vanwege het alcoholpercentage van 10%. Maar ook vanwege de rijpe, volle smaak waarin zoet en bitter duidelijk te onderscheiden zijn. En net als een goede wijn kan Grand Prestige meerdere jaren bewaard worden. Hertog Jan Grand Prestige staat tot 21 maart 2008 in de horeca bovendien in de schijnwerpers op de Flextap. Bij de start van elk seizoen op de 21e van de maanden maart, juni, september en december verschijnt een ander bijzonder bier van Hertog Jan op de flextap. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





Ingezonden persbericht