Gemeente Leeuwarderadeel


De jeugd heeft de toekomst! Ook bij uw sportvereniging?

19-02-2008 09:12

In het voorjaar van 2008 organiseert het breedtesportproject GO-4 Sport van de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel alweer voor de zevende keer het project School & Sport.

In dit project werken sportverenigingen samen met basisscholen. Sportverenigingen geven een aantal kennismakingslessen op een basisschool in de buurt, tijdens de gymnastiekles. Bovendien geeft de groepsleerkracht theorielessen over het nut van sport en bewegen.

Na deze lessen op school worden de kinderen in de gelegenheid gesteld om kennismakingstrainingen bij de sportvereniging te volgen en houden de kinderen een beweegmeter in de klas bij. Met deze beweegmeter wordt gemeten hoeveel tijd een kind per dag besteed aan sport en bewegen. Het project School & Sport wordt ieder jaar afgesloten met een sportdag voor alle deelnemende kinderen.

Het project School & Sport vormt voor sportverenigingen een unieke kans om zich te presenteren aan de jeugd, en misschien zelfs enkele nieuwe jeugdleden te werven! GO-4 Sport zoekt nog een paar sportverenigingen die in het voorjaar van 2008 kennismakingslessen willen verzorgen op een basisschool in de buurt. Heeft uw vereniging hiervoor belangstelling? Neem dan snel contact op met GO-4 Sport op telefoonnummer 058 257 66 47. U kunt ook een e-mail sturen naar go4sport@leeuwarderadeel.nl.