Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


hoogheemraadschap

Liberaal Rotterdam op bezoek bij het hoogheemraadschap

Op vrijdag 15 februari hebben vertegenwoordigers van de liberale partijen van Rotterdam nader kennis gemaakt met het werk van het waterschap. Op initiatief van Henk van Ravesteyn (D66) meldden zich een zeventiental geĂŻnteresseerden voor deze kennismaking.

Na een kort welkomstwoord van dhr. De Rooij, die tevens de bestuurlijke kant van het hoogheemraadschap aantipte, werd kort ingegaan op de consequenties van de klimaatverandering voor de taken van het hoogheemraadschap. Onder voortreffelijke weersomstandigheden werd vervolgens de praktijk aanschouwd, waarbij dhr. Berkouwer in het gemaal Abraham Kroes in ging op de dagelijkse praktijk van het waterbeheer in de Zuidplaspolder. Onderweg naar en van het gemaal Abraham Kroes werd stilgestaan bij verschillende markante plaatsen op de Schielands Hoge Zeedijk en in de Zuidplaspolder.

Bij afsluiting van deze kennismaking om vijf uur bij het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap was de algemene conclusie dat deze middag het nodige inzicht in het dagelijkse en toekomstige werk van het hoogheemraadschap had geboden. De middag had genoeg ruimte gegeven om ook stil te staan bij de bestuurlijke legitimiteit en de toekomstige verandering van de bestuurlijke achtergronden, die door het nieuwe systeem van verkiezingen met ingang van 2009 ontstaat. In dat verband houdt het hoogheemraadschap op 10 april vanaf acht uur in de avond een informatiebijeenkomst voor kandidaat bestuurders in het kantoorgebouw aan de Maasboulevard. Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor alle personen die direct of indirect betrokken zullen zijn bij de registratie, kandidaatstelling en campagne voor de waterschapsverkiezingen van 12 tot en met 26 november. Zowel van de zijde van de deelnemers als van de organisatoren kon dan ook terug worden gekeken op een informatieve en leerzame kennismaking.

liberaal_small.jpg (19 Kb)