Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur.

Utrecht, 19-02-2008

Snelheids controle

LEUSDEN- De politie heeft op maandagavond aan de Doornseweg een snelheids controle gehouden.

In totaal zijn tussen 20.00 uur en 22.00 uur 407 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 50 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Beginnend bestuurder onder invloed

AMERSFOORT- De politie heeft maandagnacht een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 02.30 uur werd de 24-jarige beginnende bestuurder uit Oosterhout, aangehouden. Zijn gevaarlijke rijgedrag gaf hiervoor aanleiding, hij keerde op de middenberm van de weg én reed zonder licht. Hierop hebben agenten de man aangehouden en een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 260 ug/l uit terwijl de wettelijke maximale hoeveelheid voor een beginnende bestuurder 88 ug/l is. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van drie uur opgelegd.

Winkeldief

AMERSFOORT- Aan het Neptunusplein heeft de politie op maandagavond een winkeldief aangehouden.

Een 55-jarige man uit Amersfoort had uit een winkel etenswaren meegenomen zonder deze te betalen. Hierop heeft winkelpersoneel de politie gewaarschuwd. De man heeft een bekeuring gekregen en een gebiedsontzegging van een jaar.

Verkeerscontrole

HOOGLAND- Op maandagmiddag heeft de politie aan de Bunschoterstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn tussen 16.30 uur en 17.45 uur 1304 bestuurders gecontroleerd op snelheid. 35 bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/u.

Verkeersongeval

LEUSDEN- Maandagmiddag heeft er aan de Arnhemseweg een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 15.35 uur reed een 51-jarige man uit Leusden over de Arnhemseweg, uit de richting van Woudenberg. Voor hem, in dezelfde richting, stond een 35-jarige vrouw uit Putten, door filevorming stil. Door een situatie in het verkeer moest zij remmen, wat de man te laat zag en waarop hij niet in staat was zijn voertuig tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en is hiervoor overgebracht naar Ziekenhuis de Lichtenberg.