Stichting Natuur en Milieu

De c,mm,m Garage: open source ontwikkeling van mobiliteit
19 februari 2008 - Op de eerste c,mm,n Garage bespraken geïnteresseerde bezoekers met ieder hun eigen specialiteit de verdere ontwikkeling van c,mm,n, ook wel bekend als de auto in de toekomst. De Garage vormde de start van een brede open source ontwikkeling van het mobiliteitsconcept c,mm,n.

De ongedwongen sfeer van de dag en het vele buitenlicht dat het gebouw binnen scheen, bleken goede voorwaarden voor ideeënrijke discussies. De bijeenkomst vond plaats op 16 februari jl. in een ruime zaal van de faculteit van Industrieel Ontwerp van de Technische Universiteit Delft. Natuur en Milieu, de Universiteiten Delft, Eindhoven en Twente, ingenieursbureau DHV, Athlon Car Lease en de Rabobank organiseerden de c,mm,n Garage.

Gedachtewisseling
In een 'Open space get together' wisselden studenten en professionals van gedachten over uiteenlopende onderwerpen en vragen. Zoals: hoe verdien je geld met het project; de sociale acceptatie van c,mm,n; en de marktintroductie van c,mm,n. Specialisten bespraken de verdere uitwerking van de hardware van het voertuig zoals het chassis, de wielophanging en de productie van het voertuig. De interactie van de auto met gebruiker kwam veel aan bod, bijvoorbeeld bij discussies over veiligheid, autonoom rijden en de interactie met andere c,mm,n's op de weg.

De bijdrage van de verschillende deelnemers aan deze garage leverde inspirerende gesprekken en ideeën voor de verdere ontwikkeling van c,mm,n.

Nieuwe ideeën
De c,mm,n Garage trok een gemêleerd publiek, variërend van universitair medewerkers tot een kunstenaar, en van studenten en afgestudeerden tot ondernemers. De discussies van de ongeveer 30 enthousiaste deelnemers aan de garage schepte nieuwe randvoorwaarden waaraan het mobiliteitsconcept moet voldoen.

De aanwezigen opperden vele bruikbare en soms onverwachte ideeën. Dit maakte de c,mm,n Garage tot een succes en er werd al gesproken over het organiseren van nog een Garage. De datum van de volgende Garage verschijnt zodra deze bekend is op de website van c,mm,n.

Klik hier voor de verslagen van de eerste c,mm,n Garage.

Klik hier voor een fotopresentatie.

Publicatiedatum: 19-02-2008